BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποκλειστικά ειδικά χαρακτηριστικά για τη νέα σειρά T4 LP της New Holland

Ο κωδικός LP δίπλα στο μοντέλο καθορίζει την έκδοση χαμηλού προφίλ των τρακτέρ, τα οποία παρουσιάζει η New Holland ως μονάδες σχεδιασμένες να λειτουργούν με ασφάλεια σε λοφώδεις περιοχές με δέντρα.

T4_120LP_CAB_StageV_23_008

Βασίλης Σοφός

766
0

Η New Holland βάζει στην ανανεωμένη γκάμα της τα T4 LP (χαμηλού προφίλ), που συμπληρώνουν τα πρόσφατα αναβαθμισμένα μοντέλα T4 F (φρούτα), N (στενά) και V (αμπελώνες). Σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παραγωγών οπωροφόρων, των αγροτών σε λόφους/ορεινές περιοχές, των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων και όσων χρειάζονται ένα τρακτέρ με χαμηλό κέντρο βάρους για πρόσβαση σε χαμηλά κτίρια.

Τα νέα T4 LP έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς για να να βελτιώσουν περαιτέρω την άνεση, την απόδοση και την αποδοτικότητα. Διατίθενται με προστασία ανατροπής (ROPS) ή με καμπίνα επίπεδου δαπέδου για άνεση του χειριστή και φίλτρο κατηγορίας 4 που μπορεί να απομακρύνει τις ακαθαρσίες του εισερχόμενου αέρα, συμπεριλαμβανομένης της ομίχλης ψεκασμού.



Προσφέροντας μέγιστη ροπή 518 Nm στις 1.300 στροφές ανά λεπτό και 40% εφεδρική ροπή, η προσθήκη ενός νέου μοντέλου ναυαρχίδας 120 ίππων (ονομαστική ισχύς) για την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων ισχύος από τους χρήστες αυτού του τύπου τρακτέρ σημαίνει ότι υπάρχουν τώρα πέντε μοντέλα T4 LP. Όλα διαθέτουν FPT F5C τετρακύλινδρους κινητήρες που ξεκινούν από 75 ίππους (ονομαστικά) και με 40 χλμ./ώρα Shuttle Command 16/16, αν και υπάρχουν πολλαπλές περαιτέρω επιλογές μετάδοσης.

Νέο καπό «ευθυγραμμισμένο» προς τη φιλοσοφία της ειδικής εφαρμογής

Παρόλο που το τρακτέρ φέρει σχεδιασμό από τα T4 Specialty, είναι προσαρμοσμένο ώστε να παρέχει ένα χαμηλό καπό και να συμπληρώνει το χαμηλό κέντρο βάρους των μοντέλων T4 LP, ενώ παράλληλα κρύβει τη μονάδα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, ενώ ο νέος φωτισμός LED βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα εργασίας.

Υπάρχουν δύο επιλογές εμπρόσθιου άξονα, για να ταιριάζουν με τις ευρύτερες ρυθμίσεις μεατροχίου που επιδιώκουν ορισμένοι ιδιοκτήτες οπωρώνων, λαχανικών και ορεινών καλλιεργειών, αμφότερες εξοπλισμένες με ηλεκτροϋδραυλική διαχείριση τετρακίνησης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για μέγιστη πρόσφυση και ασφάλεια σε λοφώδεις συνθήκες.



Ο μπροστινός άξονας φέρει μετατρόχιο 1.460 χλστ., ενώ για όσους απαιτούν πιο φαρδιά έκδοση, τα T4 LP διατίθενται προαιρετικά με άξονα κατηγορίας 1.0 με απόσταση 1.585 χλστ. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση ελαστικών μεγεθών έως 380/75 R20, σε συνδυασμό με 540/65 R28 πίσω, για να καλυφθούν οι ανάγκες των χρηστών που απαιτούν ρυθμίσεις τροχιάς 24, 28 ή 30 ιντσών, με αποτέλεσμα συνολικό πλάτος από 1.588 έως 2.500 χιλιοστά.

Για την αύξηση της πρόσφυσης, της σταθερότητας και τη μείωση της συμπίεσης του εδάφους είναι επίσης δυνατό να τοποθετηθούν ελαστικά μεγάλου αποτυπώματος Pneutrac. Τοποθετούνται φαρδύτερες προεκτάσεις μπροστινών φτερών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το T4 LP, ώστε να διατηρείται η καθαριότητα του τρακτέρ, ενώ τα πίσω φτερά διαθέτουν εύκαμπτες προεκτάσεις για να προσαρμόζονται στα μεγαλύτερα πλάτη ερπυστριών.

Με ικανότητα φορτίου 2.500 κιλά, ο αναβαθμισμένος μπροστινός άξονας καθιστά τα τρακτέρT4 LP κατάλληλα για εργασία με εμπρόσθια εργαλεία, ώστε να γίνονται οι εργασίες ταχύτερα και ευκολότερα. Ένας σύνδεσμος 2.000 κιλών και το 1.000 σ.α.λ. PTO, καθώς και έως και τέσσερις υδραυλικές έξοδοι, είναι διαθέσιμα στο μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω μέρος οι βασικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν ζεύξη 2.900 κιλών, PTO 540 σ.α.λ. με επιπλέον ταχύτητες προαιρετικά, και έως και δέκα πίσω και τέσσερις μεσαίες απομακρυσμένες βαλβίδες.



Το νέο T4 LP κληρονομεί πολλά άλλα χαρακτηριστικά από τα άλλα μοντέλα της σειράς T4 Specialty. Όλα τα μοντέλα μπορούν να παραγγελθούν με επίπεδη καμπίνα VisionView, που προσφέρει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου στην κατηγορία, στα 71 dB(A), και συμμόρφωση ROPS/FOPS, για ασφάλεια.

Τα μοντέλα με καμπίνα διατίθενται επίσης με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Blue Cab 4 Κατηγορία 2 και 4 διπλού φιλτραρίσματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία από τη σκόνη, τη γύρη και την ομίχλη ψεκασμού. Τα ανανεωμένα χειριστήρια σε όλη την καμπίνα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά από μεγαλύτερα μοντέλα της New Holland όπως ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων InfoView για τη διαχείριση των βασικών χειριστηρίων και ρυθμίσεων. Τέλος, το νέο ηλεκτροϋδραυλικό χειριστήριο PTO απλοποιεί την ενεργοποίηση, με υγρό συμπλέκτη για την προστασία των εξαρτημάτων του κιβωτίου ταχυτήτων από τις υψηλές αιχμές ροπής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία