BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δίπλα στο καλλιεργητικό ρομπότ Stout η New Holland για την έκθεση FIRA 2024

Στη Γαλλία, η New Holland, η οποία κατέχει και μέρος της εταιρείας Stout, θα παρουσιάσει την έξυπνη λύση ζιζανιοκτονίας, όπως την έχει οραματιστεί εκείνη και όπως την έχει διαμορφώσει η τεχνητή νοημοσύνη.

Stout-Field-Image_2

Βασίλης Σοφός

128
0

Από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2024, η New Holland θα είναι παρούσα στην Τουλούζη της Γαλλίας, στην World FIRA, τη διεθνή οργάνωση για τους παγκόσμιους προμηθευτές αγροτικών ρομπότ. Εκεί θα παρουσιάσει τις έξυπνες λύσεις της, μεταξύ των οποίων και τον καλλιεργητή Stout, στον οποίο η μητρική εταιρεία CNH έχει και ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής.



Με τη συνδεσιμότητα, τον αυτόνομο εξοπλισμό και τις νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο της στρατηγικής της New Holland, αυτή θα είναι η ευκαιρία για τη μάρκα να παρουσιάσει ορισμένες από τις λύσεις της και να συναντήσει τους συμμετέχοντες, για να δείξει τις επενδύσεις της στη ρομποτική και να συζητήσει τις μελλοντικές εξελίξεις. Πραγματοποιούμενη δύο φορές το χρόνο, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, η FIRA έχει γίνει η κορυφαία εκδήλωση αγροτικής ρομποτικής στον κόσμο για στατικές και επιτόπιες επιδείξεις.



Η New Holland συμμετέχει από την πρώτη στιγμή που διοργανώθηκε κάτι τέτοιο και το 2024 θα είναι χορηγός της γαλλικής έκδοσης, αφού υποστήριξε την εκδήλωση στις ΗΠΑ πριν από λίγους μήνες. Στο περίπτερο θα βρίσκεται το Smart Cultivator της Stout, το ελεγχόμενο από λογισμικό μηχάνημα της New Holland για τρακτέρ, που χρησιμοποιεί κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία όρασης, για να διακρίνει τις καλλιέργειες από τα ζιζάνια. Μόλις αναγνωριστεί το έδαφος, το εργαλείο καλλιεργεί ταυτόχρονα τις καλλιέργειες και αφαιρεί τα ζιζάνια με ακρίβεια 99%, μειώνοντας την εξάρτηση από την εργασία και τις χημικές εισροές και βελτιώνοντας παράλληλα τις γεωργικές πρακτικές.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος CNH επένδυσε στην αμερικανική εταιρεία Stout Industrial, αποκτώντας μειοψηφικό μερίδιο 10% στα τέλη του 2022. Γενικά, στη έκθεση θα είναι παρόντα και τα τρακτέρ της New Holland για επίδειξη, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν ρομπότ και τρακτέρ σε δράση. Στην έκθεση θα εκτεθούν ένα τρακτέρ αμπελοκαλλιέργειας και τρία ειδικά μοντέλα μαζί με ένα τρακτέρ κοινής ωφέλειας T5.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία