BACK TO
TOP
Profi

Η καλύτερη φροντίδα για το χόρτο έρχεται από την Αυστραλία

Η σεζόν των ανοιξιάτικων field day τελείωσε στη δυτική Αυστραλία, με τις συνήθεις απονομές βραβείων να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στην Henty Machinery Field Day (HMFD), που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Νότια Ουαλία, με έναν χορτοσυλλέκτη και έναν ξηραντή να παραλαμβάνουν τις διακρίσεις τους.

nov-oz

Βασίλης Σοφός

16
0

Συγκεκριμένα, μία τοπική εταιρεία κέρδισε το μεγάλο πρώτο βραβείο, που αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη αυστραλιανή κατασκευή, ενώ το Μηχάνημα της Χρονιάς πήγε στο χορτοσυλλέκτη Schinkel V. Το βραβείο σχεδιασμού απονεμήθηκε στην εταιρεία Berrima Engineering, για το μηχάνημα Multi Ted 12-6. Το μηχάνημα αυτό βοηθά στην μείωση του χρόνου ξήρανσης και στη λεύκανση του αχύρου και του ενσιρώματος.

Είναι διαθέσιμο σε πλάτη εργασίας 9,0 και 12,0 μέτρων, ιδανικό δηλαδή για πλάτη χορτοκοπτικών 3,5 και 5,0 μέτρων. Ο κριτής Mark Bowyer είπε πως το Multi-Ted επιταγχύνει τη διαδικασία ξήρανσης από μία μέχρι δύο μέρες. «Αυτό κάνει τη διαφορά στην ποιότητα και στο χρώμα» λέει ο κ. Bowyer.

«To γεγονός πως οι ρότορες είναι υδραυλικοί, σημαίνει πως μπορούν να ρυθμιστούν μέσα και έξω, ενώ μερικοί χορτοσυλλέκτες δεν έχουν αυτή την επιλογή. Έτσι, μπορεί να δουλέψει τρεις θυμωνιές ταυτόχρονα, με τους ρότορες να μπορούν να κάνουν και ανάποδη κίνηση, κάτι που προσθέτει ευελιξία και διαφορετικές λειτουργίες.»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Martin Morona, είπε πως πέρασε πολύ χρόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη του Multi-Ted. «Δεν αμοίβεσαι για την ίδια την έρευνα, ωστόσο είναι ωραία να βλέπεις πως οι προσπάθειές σου αναγνωρίζονται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πολλές παραγγελίες έχουν γίνει για το μοντέλο Henty, με πλάτη εργασίας 10 και 12 μέτρων.

«Το Berrima Multi-Ted μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξήρανση, όπου η σοδειά απλώνεται ίσα σε όλο το έδαφος ή ως ανατροπέας/διαχωριστής αχύρου όπου μετακινεί τις θυμωνιές σε στεγνό έδαφος,» είπε. «Η εφαρμογή στην οποία δοκιμάστηκε το Multi-Ted ήταν η ταυτόχρονη μετακίνηση τριών θυμωνιών σε στεγνό έδαφος και στο διαχωρισμό της κάθε κοπής σε δύο μικρότερες σειρές».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία