BACK TO
TOP
Profi

Δισκοσβάρνα και σπαρτική Amazone Avant 6002-2: Ένα κιτ υψηλού ρυθμού

H Amazone διαθέτει μεγάλη πείρα στoν συνδυασμό μπροστινής χοάνης σπόρων και δισκοσβάρνας, με την Avant να δέχεται τώρα μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις.

Avant6001-2_KG6002-2_FTender1600_Fendt_d0_kw_DJI_0395_d1_190830

Βασίλης Σοφός

293
0

Το όνομα Avant είναι αυτό που η Amazone προτάσσει πάντα στους συνδυασμούς δικοσβάρνας και σπαρτικής που λειτουργούν με μπροστινή χοάνη. Η κατασκευάστρια απο- φάσισε να αντικαταστήσει τώρα το μοντέλο 6001-2 με το νέο 6002-2, το οποία περι- λαμβάνει τρία βασικά νέα στοιχεία:

-Μπροστινή χοάνη FTender (προηγουμέ- νως FRS ή FPS).


-Δισκοσβάρνα KG 6002-2 (αυτή αντικαθιστά την KG 6001-2).


-Διπλοί δίσκοι TSE 6000-2 TwinTec (αυτοί αντικαθιστούν τη μονάδα δίσκων PS603-2 RoTec της Amazone).

Υπό πίεση για υψηλό ρυθμό

Το FTender διατίθεται σε δύο μεγέθη, 1.600 και 2.200 λίτρα. Αμφότερες οι εκδόσεις χοάνης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με συνδυασμούς πλάτους 3 και 4 μέτρων, αλλά δεν είναι υπό πίεση για αυτά τα μικρότερα πλάτη εργασίας σποράς.



Το σετ με σύστημα πίεσης προορίζεται για τους υψηλότερους όγκους σπόρων στην τροφοδοσία των δύο σωλήνων και των διανομέων διπλού σπόρου στην έκδοση 6.0 μέτρων. Και κοιτάζοντας πέρα από το χαρακτηριστικό συνδυασμό σποράς δημητριακών, το FTender μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή λιπάσματος σε μία οπίσθια σπαρτική αραβοσίτου ή άλλο εργαλείο οργώματος.
 Το ηλεκτρικό σύστημα μέτρησης έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές του στις πρακτικές δοκιμές των Cirrus και Centaya.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα σύστημα υπό πίεση, οι χειριστές μπορούν ακόμα να απομονώσουν τη χοάνη από τη μονάδα μέτρησης με μια πόρτα όταν πρέπει να αλλάξουν τους τροχούς μέτρησης, αλλά να έχουν φορτωμένη χοάνη -πολύ βολικό. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη βαθμονόμηση, η οποία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «My Seeder App» σε κινητά τηλέφωνα και το Bluetooth στην σπαρτική.

Ευέλικτος μπροστινός τροχός

Στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει να μειώσει το βάρος στο μπροστινό άξονα του τρακτέρ, υπάρχει μια προαιρετική μονάδα ελαστικών πίεσης, η οποία μπορεί να τοπο- θετηθεί ως πρόσθετος εξοπλισμός εκ των υστέρων και να λειτουργεί μόνη της χωρίς τη χοάνη. Αυτή η επιλογή μετατοπίζει το μπρο- στινό ρεζερβουάρ προς τα εμπρός κατά 30 εκατοστά, οπότε πρέπει να υπάρχει μια παρακολούθηση στο φορτίο του μπροστινού άξονα. Με φορτωμένη χοάνη, ζυγίζει περίπου 3,5 τόνους, αλλά αν χρειάζεται περισσότερη αντιστάθμιση, τότε μπορεί να προστεθεί έρμα βάρους έως και 20 έρματα των 25 κιλών.



Για βελτιωμένη ορατότητα στο δρόμο πάνω από τη χοάνη, ο τροχός μπορεί να κλειδώσει στην ανυψωμένη θέση του, επιτρέποντας στον χειριστή να μειώσει τον μπροστινό σύν- δεσμο κατά 25 εκατοστά. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα κάμερας (ένα σε κάθε πλευρά της χοάνης) και η οθόνη στην καμπίνα. Πρόκειται για ένα προαιρετικό σύστημα με προφανή οφέλη και όλη η Ευρώπη.

Η ίδια αξιόπιστη δισκοσβάρνα

Το μοντέλο KG 6002-2 δεν είναι εκ θεμελίων καινούργιο. Το κιβώτιο των 2 ταχυτήτων και ο ρότορας είναι όλα τα ίδια όπως στο KG 6001-2. Προς το παρόν, η «νέα» σβάρνα θα πωλείται μόνο με το πακέτο Avant 6002-2. Τι άλλαξε λοιπό στο νέο μοντέλο; Η σβάρνα των 6 μέτρων έχει τις στενότερες πλευρικές πλάκες εκτροπής όπως χρησιμοποιούνται στα 3 μέτρων KG. Το μηχάνημα μοιράζεται επίσης το κεντρικό σύστημα ρύθμισης για την πλάκα ισοπέδωσης με τα μικρότερα μοντέλα και αυτό είναι τώρα τοποθετημένο στον ίδιο σύνδεσμο παραλληλόγραμμου με τον συσκευαστή, καθιστώντας δυνατή την υδραυλική

Ένα μαχαίρι για όλα

Το νέο Avant προσφέρεται μόνο με τους διπλούς δίσκους TwinTec της Amazon. Με τους τροχούς πρεσαρίσματος και τα καλύμματα δοντιών, τα μαχαίρια είναι βαρύτερα από το μονό δίσκο RoTec, ο οποίος είναι ακόμα διαθέσιμος στο παλαιότερο Avant 6001-2 (προς πώληση προς το παρόν). Τα TwinTec εντυπωσίασαν κατά τη δοκιμή της Amazone Centaya. Ωστόσο, η Amazone δεν προσφέρει την εξαιρετική σβάρνα Exact για το Avant - πιθανώς λόγω του επιπλέον βάρους. Να πούμε ότι μπορεί να προστεθεί η σβάρνα μονού δοντιού με ένα επιπλέον κόστος. Αυτή βέβαια μπορεί να διπλωθεί στο χαλαρό χώμα.

Ανύψωση μαχαιριών

Το παρεχόμενο εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της πλάκας ισοπέδωσης χρησιμοποιείται και για τη ρύθμιση του βάθους του μαχαιριού. Η στιβαρή κλίμακα συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας και των δύο πλευρών.



Η Amazone λέει ότι η μέγιστη πίεση του μαχαιριού είναι 60 κιλά. Η υδραυλική ρύθμιση ανήκει στον βασικό εξοπλισμό στους συνδυασμούς των 6 μέτρων, οπότε είναι πιθανό να ανυψωθούν τα μαχαίρια περίπου 15 εκατοστά όταν ο χειριστής θέλει απλώς να κάνει ένα πέρασμα οργώματος στο κεφαλάρι. Η λειτουργία ανύψωσης του μαχαιριού ανακτάται αυτόματα όταν ο συνδυασμός αναδιπλώνεται, οπότε τα μαχαίρια μπαίνουν μέσα στο πλάτος μεταφοράς των 3 μέτρων.

Σύνοψη

Με το λανσάρισμα της μπροστινής χοάνης FTender και της δισκοσβάρνας KG 6002-2, η Amazone μπορεί τώρα να προσφέρει έναν συνδυασμό πλάτους 6,0 μέτρων με διπλούς δίσκους. Η μπροστινή χοάνη έχει χωρητικότητα 1.600 και 2.200 λίτρων με την προαιρετικά ελαστικά πίεσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνα τους. Όσον αφορά στον καλλιεργητή, δεν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του KG 6002-2 και του παλαιότερου KG 6001-2.



Όπως οποιοσδήποτε άλλος από αυτούς τους συνδυασμούς βαρέος τύπου, έτσι και το Amazone Avant 6002- 2 είναι ένα βαρύ μηχάνημα και γι 'αυτό ο Γερμανός κατασκευαστής προσφέρει κιτ μεταφοράς για τους 6,2 τόνους.

Τα μηχανήματα της Amazone διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ.Ι. Αντωνάκης Α.Ε. (τηλ. 22620/25915)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία