BACK TO
TOP
Profi

Με το σύστημα DeltaRow κάθε σπόρος μετράει

Σπορές καλαμποκιού σε αγροτεμάχια στην Ελλάδα για πρώτη φορά με την καινοτόμο σπαρτική Azurit 10 της Lemken πραγματοποίησε η εταιρεία Στασινός ΑΕ, δείχνοντας στους αγρότες πως το σύστημα DeltaRow εξασφαλίζει καλύτερη αξιοποίηση πόρων και οδηγεί σε υψηλότερες αποδόσεις.

20230421_171208

614
0

Το μεγάλο ενδιαφέρον των αγροτών, εισέπραξε η πρώτη επίσημη δοκιμή σε καλαμπόκι της σπαρτικής Azurit της Lemken την οποία διαθέτει στην αγορά η εταιρεία Στασινός Α.Ε επίσημος εισαγωγέας των μηχανημάτων της Lemken στην Ελλάδα, σε αγροτεμάχια στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις Σέρρες. Η τεχνική ομάδα της εταιρείας μαζί με τον τεχνικό της Lemken, Valeri, παρουσίασαν συγκεκριμένα την Αzurit 10, μία καινοτόμα πνευματική σπαρτική για κα- λαμπόκι και ηλίανθο.



Σύστημα DeltaRow

Η σπαρτική αυτή ενσωματώνει το σύστημα σποράς DeltaRow , το οποίο περιλαμβάνει δύο κλιμακωτές δίδυμες σειρές διατεταγμένες σε απόσταση 12,5 εκ. Η ακριβής τοποθέτηση σε τριγωνικό σχέδιο σποράς εξασφαλίζεται με το συγχρονισμό των δίδυμων σειρών.



Σε σύγκριση με μεμονωμένες σειρές, τα DeltaRows προσφέρουν 70% περισσότερη επιφάνεια και επομένως περισσότερο νερό, θρεπτικά συστατικά και φως για κάθε φυτό. Η ζώνη του λιπάσματος τοποθετείται στην περιοχή της υπορίζας μέσα στο DeltaRow. Αυτό επιτρέπει έναν συμμετρικό σχεδιασμό της μονάδας σποράς. Σε επιρρεπείς στη διάβρωση αγρούς, η σπορά DeltaRow προσφέρει ένα άλλο σαφές πλεονέκτημα, καθώς η εξάπλωση του ριζικού συστήματος είναι εντατικότερη σε σύγκριση με μεμονωμένες σειρές.

Μία έννοια-πολλαπλά οφέλη

Η βελτιστοποιημένη διανομή που επιτυγχάνεται από την ιδέα DeltaRow διασφαλίζει:

• Βέλτιστη χρήση υποριζικού λιπάσματος.

• Περισσότερα θρεπτικά συστατικά, νερό και φως για κάθε φυτό ξεχωριστά.

•Γρήγοροκλείσιμοσειρώνκατάτηδιάρκεια της νεανικής ανάπτυξης.

• Καλύτερη καταστολή των ζιζανίων κατά τη διάρκεια της νεανικής ανάπτυξης.

• Μια κατανομή φυτών που βοηθά στην πρόληψη της διάβρωσης.

• Καλύτερη ανάπτυξη ριζών και του φυτού.

• Οι καλλιέργειες μπορούν να συγκομιστούν χρησιμοποιώντας συμβατική τεχνολογία.



Σημειώνεται εδώ πως σε μια πρακτική δοκιμή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück, η μέθοδος DeltaRow έδειξε τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα σπο- ράς μονής σειράς. Τα πλεονεκτήματα αφορούσαν την απόδοση, την καθαρή ενέργεια γαλουχίας (NEL), τη μετατρέψιμη ενέργεια (ME) και την απόδοση αερίου.

Για μία επιτυχημένη συγκομιδή

Η πνευματική σπαρτική ακριβείας Azurit 10 διατίθεται με 4 έως 12 σειρές και διάφορες αποστάσεις σειρών εως και 80 εκατοστά. Η εξελιγμένη διαδοχική σειρά εξαρτημάτων στην Azurit 10 είναι η κεντρική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη συγκομιδή.



Ο σπορέας ακριβείας Azurit 10 είναι κατάλληλος για σπορά ηλίανθων, σόγιας και καλαμποκιού. Η κεντρική χοάνη σπόρων 600 λίτρων προσφέρει εύκολη διαχείριση σπόρων. Η χοάνη είναι εύκολα προσβάσιμη με φαρδιά, ασφα- λή σκαλοπάτια και γρίλιες πρόσβασης. Ο σπόροι που θα περισσέψουν μπορεί να αδειάσουν εύκολα και κεντρικά μέσω ενός ηλεκτρικού κουμπιού εκκίνησης απευθείας στην χοάνη σπόρων.



Η Azurit 10 διατίθεται με σύνδεση Isobus και δυνατότητα μεταβλητής δόσης (rate control) και τμηματικού ελέγχου (section control) δίνοντας λύση σε σπορά αγρών με λοξά κεφαλάρια ή και αυτόματη απενεργοποίηση σποράς των στοιχείων σποράς που βρίσκονται σε σημείο ήδη σπαρμένο. ∆ηλαδή, ξέρει που έσπειρες και δεν ξανασπέρνει στο ίδιο σημείο είτε είναι κεφαλάρια είτε είναι ολόκληρη σειρά.

Ακριβής μέτρηση σπόρων

Η Azurit 10 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα μέτρησης σπόρων ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες εργασίας. Αυτό γίνεται εφικτό λόγο της χαμηλής περιφερειακής ταχύτητας του διάτρητου δίσκου. Η τραπεζοειδής πρέσα αυλακώσεων προσυμπυκνώνει τις σειρές και επομένως εξασφαλίζει μια σταθερή θέση των μονάδων σποράς.



Οι σπόροι μετρούνται με δύο διάτρητους δίσκους που είναι διατεταγμένοι αντισταθμιζόμενοι μεταξύ τους. Η σταθερή σύνδεση μεταξύ των δύο δίσκων σποράς εξασφαλίζει συγχρονισμό εντός του DeltaRow. Κάθε μονάδα μέτρησης κινείται από έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα.



Η θετική πίεση στο σύστημα μεταφέρει σπό- ρους από την μονάδα μέτρησης στη σειρά σπόρων μέσω ενός άξονα σποράς. ∆ύο οπτικοί αισθητήρες παρακολουθούν την ακρίβεια του σπόρου μέτρησης . Μόλις οι σπόροι εξαχθούν από τον άξονα σποράς, ένας τροχός-οδηγός διασφαλίζει ότι θα τοποθετηθούν στην σωστή θέση.

Μονάδα μικρόκοκκων MicroHub

Η Azurit 10 μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτροκίνητη μονάδα μικρόκοκκων MicroHub κατόπιν αιτήματος. Στην καρδιά της μονάδας μικρόκοκκων βρίσκεται η κεντρική δεξαμενή με όγκο 200 λίτρων, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω σκάλας στο το πίσω μέρος του μηχανήματος.


Δείτε περισσότερα: https://www.facebook.com/watch/?v=1343572816202817 και https://www.facebook.com/watch/?v=746896297113485.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία