Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Ανανέωση ορθοφωτοχαρτών εντός προαπαιτούμενων

Η ανανέωση κατά 50% των ορθοφωτοχαρτών του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, με τις πιο πρόσφατες εικόνες, έτσι ώστε να ενημερωθεί η ψηφιακή απεικόνιση των αγροτεμαχίων και να συμπεριληφθεί η μέγιστη επιλέξιμη έκταση σύμφωνα...

Οι δασικοί χάρτες δεν τρώνε το τσεκ των δεντροκομικών

0
0

Συγκεκριμένα, το σχετικό κείμενο, όπως διέρρευσε στην «Καθημερινή» αναφέρει για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής τα εξής:

«Όσον αφορά τη γεωργία, οι αρχές ακολούθησαν τη στρατηγική για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, υιοθετώντας:

(i) μια Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο διευκόλυνσης της οργάνωσης των γεωργών σε ομάδες παραγωγών

ii) μια υπουργική απόφαση για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού συστήματος για τους γεωργούς.

Οι αρχές έχουν διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της μελέτης για τη γεωργική ανταγωνιστικότητα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο τομέας αγροτικής ανάπτυξης. Η στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη θα εγκριθεί επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη στρατηγική, μέχρι τον Απρίλιο του 2018, οι αρχές θα κάνουν προτάσεις :

α) να εισαχθούν κίνητρα για την προώθηση της οργάνωσης των αγροτών σε παραγωγούς ομάδες, και

β) για την υποστήριξη νέων γεωργών ηλικίας έως 40 ετών.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος των δημοσιονομικών διορθώσεων σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις, η κυβέρνηση θα:

α) Ανανεώσει κατά 50% τους ορθοφωτοχάρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, με τις πιο πρόσφατες εικόνες, έτσι ώστε να ενημερωθεί η ψηφιακή απεικόνιση των αγροτεμαχίων και να συμπεριληφθεί η μέγιστη επιλέξιμη έκταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

β) Εξασφαλιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2018 ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς (τεχνικοί, γεωπόνοι και επιθεωρητές) εκπαιδευμένο στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GPS) και τη φωτοερμηνεία για την τακτική ενημέρωση του LPIS και τη διασφάλιση της σωστής ετήσιας ενημέρωσής του».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire