Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Σχέδιο για μηνιαία πληρωμή ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Ένα νέο τρόπο προπληρωμής φόρων και ΕΝΦΙΑ με το «σπάσιμο» ουσιαστικού του συνολικού ποσού σε 12 μηνιαίες δόσεις εξετάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα , το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειτια για μια πρακτική, η οποία αν εφαρμοστεί θα αφορά και τους αγρότες.

Εκπνέει 31 Οκτωβρίου η προθεσμία για τη β' δόση ΕΝΦΙΑ

0
1
Το σχέδιο, όπως αναφέρεται, μοιάζει με το σύστημα της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που εφαρμόζεται σήμερα για τις αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων.

Κάθε μήνα η εφορία θα εισπράττει προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον φόρο που αντιστοιχεί στα εισοδήματα που έχουν όχι μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες).

Ο φόρος που θα προπληρώνουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι θα υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και το συνολικό ποσό που θα έχουν καταβάλει, ενώ η εκκαθάριση που θα γίνεται θα βγάζει και τη διαφορά.

Εάν προκύπτει για τον φορολογούμενο ποσό για επιστροφή, η εφορία θα προχωρά στον αυτόματο συμψηφισμό του με μελλοντικές πληρωμές.

Στην περίπτωση που προκύπτει πληρωμή πρόσθετου φόρου, ο φορολογούμενος θα συνεχίζει να πληρώνει κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους τα ποσά του φόρου που του αναλογούν.

Πάντως, το σύστημα της προπληρωμής φόρων προβλέπεται και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί στην εισαγωγή ενός νέου συστήματος μηνιαίας πληρωμής φόρων από τα φυσικά πρόσωπα που θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-06-2018 14:18Βαγγελης

Πατε καλα εδω εχουμε απληρωτο το τοεβ τσιπρα με τοσους φορους στους αγροτες που μας εβαλες μας εχεις καταστρεψει πανε οι καλειεργιες με τη λεφτα θα ζησουμε ντροπη σου τσιπρα......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία