BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Χάθηκε χρόνος στην οριοθέτηση μειονεκτικών περιοχών λέει η ΝΔ

Επανέρχεται η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στο μείζον θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης και στον αποκλεισμό χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων σε εκατοντάδες χωριά όλης της χώρας, από το σχέδιο Απόφασης για τον νέο ορισμό των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, που έως σήμερα ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση και οι οποίοι μένουν εκτός του νέου συστήματος οριοθέτησης.

fwteini-arampatzi_w_hr

3
0

Με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που συνυπογράφουν 27 συνάδελφοί της από τη ΝΔ, ζητά τη σχετική αλληλογραφία προκειμένου  να αποκαλυφθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την "εγκληματική" καθυστέρηση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει το θέμα εγκαίρως σε διαβούλευση και να προβεί στη βέλτιστη δυνατή οριοθέτηση των περιοχών και των κριτηρίων μειονεκτικότητας.

Όπως αναφέρει η κ. Αραμπατζή και οι 27 συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ «η Κυβέρνηση άφησε να περάσουν άπρακτοι 18 ολόκληροι μήνες για να φέρει την τελευταία στιγμή, στις 13 Οκτωβρίου 2018 μια απόφαση στρατηγικής σημασίας, που ουσιαστικά δεσμεύει την χώρα μας και για τις επόμενες Προγραμματικές Περιόδους, τελευταία στιγμή, χωρίς διαβούλευση, χωρίς προσεκτική μελέτη των κριτηρίων, των βαθμών και του ποσοστού ευελιξίας, που διαθέτει κάθε Κράτος-Μέλος, προκειμένου να προσδιορίσει το Κράτος- Μέλος τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα».

Όταν την ίδια ώρα και ήδη από τις 10 Απριλίου 2017, ο Επίτροπος Γεωργίας  κ. Phil Hogan στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας είχε καλέσει όλους τους Υπουργούς συμπεριλαμβανομένου και του κ. Αποστόλου, να προχωρήσουν εγκαίρως στην νέα οριοθέτηση, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Όπως επισημαίνει η Σερραία βουλευτής το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης, που ήρθε άρον- άρον, "στο ποδάρι" έχει δημιουργήσει νέα, τεράστια αναστάτωση στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας -και δη στον καταρρέοντα κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας- επιφέροντας ένα ακόμη καίριο πλήγμα σε αυτό των φοροεισπρακτικών πολιτικών, της ανυπαρξίας ελέγχων και της εν γένει καταδίωξης του πρωτογενούς Τομέα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ζητούν λοιπόν ως εκ τούτου, την κατάθεση του συνόλου των πρακτικών και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων των σχετικών με το θέμα της νέας οριοθέτησης συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας, της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και της αλληλογραφίας της ΕΥΔ ΠΑΑ με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ ήδη από τις 17/09/2018 με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη είχε ζητήσει μεταξύ άλλων και την παράταση της fast track, προσχηματικής διαβούλευσης των 15 ημερών προκειμένου να συμμετέχει ουσιαστικά και να προλάβει να καταθέσει τις απόψεις του το σύνολο του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας ενώ στη συνέχεια με την από 24.9.2018 επιστολής της έχει ζητήσει από το Προεδρείο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την έκτακτη σύγκλησή της Επιτροπής με αποκλειστικό θέμα την εν λόγω Απόφαση της νέας οριοθέτησης και των συνεπειών της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία