BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Μείωση 28% στις κτηνοτροφικές μονάδες σε 4 χρόνια λέει η ΝΔ

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του εγχώριου κτηνοτροφικού κλάδου και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων στηλιτεύει με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, την οποία συνυπογράφουν 6 βουλευτές.

stavloi_meiosi_karasmanis

36
0

Τριάντα μια χιλιάδες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έκλεισαν μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (μείωση 28%), τονίζεται στην ερώτηση του κ. Καρασμάνη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν υποχωρήσει ραγδαία. Το εισόδημα των κτηνοτρόφων δέχεται καθημερινά πιέσεις τόσο από τη μείωση των τιμών, όσο και από την αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και από τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος, που πομπωδώς εξαγγέλθηκαν τον περασμένο Μάιο, εξακολουθούν και παραμένουν στα χαρτιά, μια σειρά από προγράμματα ευνοϊκά για τον κτηνοτροφικό κλάδο δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα και η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης «Φέτας» καρκινοβατεί.

Ταυτόχρονα, τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση το επόμενο έτος της καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, ενώ ουδέποτε η κυβέρνηση έθεσε το θέμα της δραματικής κατάστασης στην εγχώρια αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία