BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Το Μουσείο Σίτου και Αλεύρων εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού

Η βιομηχανική επεξεργασία των σιτηρών από τη στιγμή που έφταναν σε σακιά στον Μύλο έως την ώρα που διοχετεύονταν ως αλεύρι στο εμπόριο καταγράφεται στο Μουσείο Σίτου και Αλεύρων που λειτουργεί στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα και το οποίο εγκαινίασε τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

amouseiositoualeurwnzorbaegkai2

9
0

Ο Μύλος του Παππά είναι ένα βιομηχανικό κτίριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1892 και έπαυσε το 1983. Την ιδέα δημιουργίας ενός ατμόμυλου που θα αξιοποιούσε τα σιτηρά του θεσσαλικού κάμπου, υλοποίησε ο Ηπειρώτης Κωνσταντίνος Παππάς. Το 1988 πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου και από τότε οι εκάστοτε δήμαρχοι προσανατολίστηκαν στην πλήρη αξιοποίηση του.



Η υπουργός Πολιτισμού κ. Ζορμπά, κατά την περιήγησή της στον χώρο, έκανε λόγο για ένα σύγχρονο μουσείο που αποτελεί παράδειγμα πολιτισμικού περιβάλλοντος και παρατήρησε ότι συνδέει την αγροτική οικονομία με τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Δήλωσε ακόμη χαρούμενη από τις πολιτιστικές δομές της Λάρισας και το έργο που παράγεται, καθώς επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο, τη δημοτική πινακοθήκη, το Λαογραφικό, το Διαχρονικό και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Επιπλέον, σε ειδικές συσκέψεις που είχε με πολιτιστικούς φορείς αλλά και τα μέλη του Τμήματος Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε το όραμα για έναν σύγχρονο πολιτισμό, με επίκεντρο την ίδρυση περιφερειακών κέντρων πολιτισμού.

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία