Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των αγροτοσυνδικαλιστών Μαρούδα, Τζέλλα για τα μπλόκα

Στο αρχείο, μετά από παραγραφή, τέθηκε η υπόθεση που αφορούσε τους προέδρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Ρίζο Μαρούδα και Κώστα Τζέλλα, για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ένα χρόνο φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

omospondia-agrotikon-syllogon-thessalias

43
0

Η καταδίκη είχε γίνει για ηθική αυτουργία σε αδίκημα στο πλαίσιο παλαιότερων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Tην Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στο Εφετείο Λάρισας θα εκδικάζονταν η έφεση που είχαν ασκήσει οι κ.κ. Μαρούδας και Τζέλας κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την υπόθεση τελικώς να οδηγείται στο αρχείο.

Σε δήλωσή του ο Ρίζος Μαρούδας ζήτησε «να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων του αγροτικού κόσμου».

Πηγή: larissanet.gr

Νωρίτερα το agronews έγραφε

Οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αγροτοδικεία, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους που διώκονται την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

«Ουσιαστικά αυτό που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση  ήταν η συνδικαλιστική τους ιδιότητα ως πρόεδροι των Ομοσπονδιών αφού ως γνωστό οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις παίρνονται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και αυτό που μας κινητοποιεί είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, οι οποίοι είναι κατ ουσία οι «ηθικοί αυτουργοί» που μας βγάζουν στον δρόμο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας: 

«Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο Λάρισας, η έφεση που είχαν ασκήσει οι πρόεδροι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας για την πρωτόδικη καταδίκη τους σε ένα χρόνο φυλάκιση από το μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας για τα μπλόκα της αγροτιάς.

Πρωτόδικα ενώ είχαν συρθεί στο αγροτοδικείο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών η οποία κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τελικά καταδικάστηκαν για δήθεν ηθική αυτουργία για τα μπλόκα.

Ουσιαστικά αυτό που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση  ήταν η συνδικαλιστική τους ιδιότητα ως πρόεδροι των Ομοσπονδιών αφού ως γνωστό οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις παίρνονται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και αυτό που μας κινητοποιεί είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, οι οποίοι είναι κατ ουσία οι «ηθικοί αυτουργοί» που μας βγάζουν στον δρόμο.

Μαζί τους καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και ο αείμνηστος συνάδελφος Βαγγέλης Μπούτας ως τότε Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ που δεν βρίσκεται δυστυχώς σήμερα μαζί μας.

Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η ποινικοποιίηση των αγώνων μας.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός.

Να αθωωθούν απο κάθε κατηγορία και ποινή οι συνάδελφοι μας. 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και θυσίες, να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για την επιβίωση μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν.

Οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αγροτοδικεία, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους που διώκονται την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία