BACK TO
TOP
Agrenda

Πριν κοιµηθώ σε σκέφτοµαι κι όταν ξυπνάω µου λείπεις

Πιο δύσκολη και από πυρηνική φυσική η υποβολή της ενιαίας ενίσχυσης, αφού ο γηρασµένος κατά βάση αγροτικός πληθυσµός της ΕΕ δεν είναι εξοικειωµένος µε τις νέες τεχνολογίες και διαδικασίες, όπως η αποστολή φωτογραφιών µε το κινητό για γεωγραφική απεικόνιση των αγροτεµαχίων του (monitoring).

962-trupia-varka

678
1

Τα ευρήµατα µιας πρώτης απεικόνισης για τον διοικητικό φόρτο της ΚΑΠ, από την Κοµισιόν, στον απόηχο των δυναµικών κινητοποιήσεων στις αρχές του έτους, που δείχνουν ότι ο 78% των Ευρωπαίων αγροτών χρησιµοποιεί εξωτερική βοήθεια για την υποβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ οι µισοί εξ αυτών δεν διαθέτουν κινητά.

Θα ακολουθήσουν λέει, µεµονωµένες συνεντεύξεις µε αγρότες και οργανώσεις αγροτών που θα τροφοδοτήσουν µια λεπτοµερή ανάλυση που θα δηµοσιευθεί το φθινόπωρο του 2024, και θα εντοπίζει επακριβώς οι πηγές της πολυπλοκότητας για τους αγρότες. Τώρα, σε ποια ακριβώς ΚΑΠ θα εφαρµοστούν οι σχετικές απλουστεύσεις είναι ένα ζητούµενο… Βέβαια, εδώ δυσκολεύονται οι εθνικές αρχές να εφαρµόσουν το κανονιστικό πλαίσιο, µε τα παρατράγουδα ελέω λαθών και καταστρατηγήσεων να µετρούν στο…βιογραφικό πολλών χωρών.

Πήρε φόρα, µετά την αναγνώριση του θεσµικού της ρόλου από κυβερνητικά χείλη, η τριτοβάθµια και βοµβαρδίζει µε επιστολές. Tι για echo shemes, διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, φωτοβολταϊκά, ευρωβουλευτική στήριξη για εθνικές προτάσεις ΚΑΠ κλπ, κλπ, χτίζει όνοµα για τον παρεµβατικό της ρόλο. Λέµε τώρα!

Αλήθεια, η Επιτροπή για τους ελέγχους σε όλα τα σηµεία της αγοράς, στις εθνικές οδούς, στα σφαγεία και στις πύλες εισόδου της χώρας γιατί θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της σε ένα µήνα και να µην υφίσταται και µετά το Πάσχα; Οι έλεγχοι, όπως ειπώθηκε σε ευρεία σύσκεψη της αρµόδιας Επιτροπής, εκτός από αµνοερίφια και αυγά εν όψει του Πάσχα, θα συνεχισθούν σε γαλακτοκοµικά, µέλι και οπωροκηπευτικά. Μετά, κανονικότητα…

Πάντως, οι γεωτεχνικοί του ?ηµοσίου, επιµένουν στη δίµηνη απεργία-αποχή από τα καθήκοντα τους παρά το ότι το Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κηρύσσει παράνοµη και καταχρηστική, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε εκπροσωπώντας το Ελληνικό ?ηµόσιο, ο υπουργός της πλατείας. «Η συµµετοχή των γεωτεχνικών Δ.Υ., είναι η καλύτερη απάντηση στην απαράδεκτη, αυταρχική αντιγεωτεχνική στάση της Κυβέρνησης, που προσέφυγε κατά της απεργίας πριν καν αυτή ξεκινήσει!», λένε.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία