BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εγγυητές στα μεγάλα λόγια

Όλοι εγγυώνται για τις επιδοτήσεις των αγροτών. Η ψήφος τους εξάλλου διαχρονικά, είναι αυτή που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα. Βέβαια, και ο αγροτικός κόσμος, έχει πλέον καταλάβει ότι την επόμενη ημέρα, ουδείς θυμάται τι έταξε.

Εγγυητές στα μεγάλα λόγια

2
0

Στην πανσπερμία των εξαγγελιών περιλαμβάνονται από τα εξασφαλισμένα 20 δις της νέας ΚΑΠ, εθνικές αποζημιώσεις de minimis, απαλλαγή από την φορολογία για πέντε χρόνια και αφορολόγητο πετρέλαιο. Το κερασάκι, ήταν και η τελευταία διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, μερικά 24ωρα πριν τις κάλπες ότι θα πληρωθεί και μία ακόμη δόση της εξισωτικής του 2014!

ΜΕΡΑ

Περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει στις 26 Γενάρη το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, από την σύνοδο των υπουργών Γεωργίας για ΚΑΠ και βιολογικά. Τη χώρα θα εκπροσωπήσει εκτός απροόπτου κάποιο υπηρεσιακό στέλεχος.

ΝΥΧΤΑ

Όλα τα ξέραμε. Και τώρα μένει να απαντηθεί ποιοι είναι οι πέντε νεκροί που βρέθηκαν στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης. Τα ευρήματα άνοιξαν ένα νέο κύκλο ερωτημάτων και συζητήσεων. Η συνέχεια μετά τις εκλογές…

Χτυπήματα

Το ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος έχει «χτυπηθεί» όσο κανείς άλλος, ουδείς το αμφισβητεί. Εκτός από τα προβλήματα με τις πληρωμές τις εξισωτικής, λόγω επιλέξιμων βοσκοτόπων, έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό με τις….απληρωσιές του της βιολογικής κτηνοτροφίας. Σημειωτέον από το 2012 που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν έχουν δει ούτε σεντς!

Κούγιας

Στην υπερασπιστική νομική ομάδα του επιχειρηματία Κολιού προστέθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Κούγιας, ο οποίος και πέτυχε αναβολή για 4 Φλεβάρη στην εκδίκαση της υπόθεσης οφειλών άνω των 50 εκατ. της πτωχευμένης ΑΓΝΟ σε προμηθευτές, τράπεζες και εργαζόμενους. Η εταιρεία δεν πληρώσει, γιατί όπως λέει κινδυνεύει με λουκέτο.

Ρεφλέξ

Tα αντανακλαστικά του ΘΕΣγη φαίνεται ότι ενεργοποιεί η κάμψη των τιμών κυρίως στο βαμβάκι και τα δημητριακά (καλαμπόκι - κριθάρι) την τελευταία διετία, κάνοντας το να στραφεί και σε νέες καλλιέργειες. Η στροφή αυτή ενισχύεται με τη συμβολαιακή γεωργία για αρακά και σπανάκι με την «Μπάρμπα Στάθης». Αυτά είναι!

Υβρίδια

Το θράσος ορισμένων δεν περιγράφεται, ειδικά όταν θεωρούν ότι κατέχουν μία θέση στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και αυτή της γραμματέως.

Τηλεφωνήσαμε στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ το πρωί της Τρίτης, γνωρίζοντας από τις αλλεπάλληλες κλήσεις αγροτών ότι το σύστημα για τις on line δηλώσεις ΟΣΔΕ παραμένει κλειστό, για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η απάντηση που πήραμε, από την γραμματέα του προέδρου Ελενίτσα, η οποία μόνο που δεν μας σιχτήρησε ήταν να μείνουμε στις επίσημες ανακοινώσεις του οργανισμού, δηλαδή ότι το σύστημα θα ήταν ανοικτό από τις 16 του μήνα. Είναι αυτό που λέμε πετάει ο γάιδαρος…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία