BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;

«Έπεσε», κυριολεκτικά το facebook του Agronews από τις αναρτήσεις-σχόλια εξοργισμένων αγροτών επί των δηλώσεων του Βαγγέλη ότι όχι μόνον δεν θα πληρώσουν φόρο, αλλά θα πάρουν και επιστροφή, ενώ όσοι δηλώνουν μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα πληρώσουν προκαταβολή μικρότερη από πέρυσι.

Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;

0
0

Επειδή δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα σχόλια λόγω των «μπιπ» και @ ανάμεσα στις λέξεις, αναφέρουμε τα πιο κόσμια: «αυτός παίρνει το μήνα κι εγώ το χρόνο 12.000 και θα πληρώσω και φόρο και η οικογένεια από πού θα ζήσει;», ή «κοντεύουν εκλογές και θυμήθηκες επιστροφή φόρου», ή «θα πάρουμε επιστροφή όσο πήραν αύξηση οι συνταξιούχοι του Κατρούγκαλου. Το να νομίζουν ότι είμαστε τόσο βόδια με εξοργίζει»!

Ξεχασμένα

Μπορεί οι βιοκαλλιεργητές να ‘χουν τραβήξει των παθών τους τον τάραχο με τις πληρωμές, όμως στην ημερίδα που κάνανε πρόσφατα ξέχασαν τις αγωγές, και έμειναν σούπερ ευχαριστημένοι που πήγε εκπρόσωπος του υπουργείου και κρατούσε σημειώσεις για να τα πει στον υπουργό, ενώ περιμένουν πως και πως το ραντεβού με τον αναπληρωτή στις 6 Δεκεμβρίου. Ίδωμεν!

Φοροσουμάδα

O στρατηγός Βαγγέλης, δεν ακούει τον συνονόματο για μηδενικούς φόρους στους αγρότες κι ετοιμάζεται κοιτώντας προ την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στις 17 Δεκέμβρη.  Δεν είναι μόνο οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, λέει, η «σούμα» βγάζει και 92,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και 3 εκατ. στον ΕΟΠΠΥ, ενώ θα υπάρχει και μείωση των συντάξεων.

Χαλκεία

Μέχρι την αναπληρώτρια Παπανάτσιου πρόλαβε ο υπουργός της πλατείας που μιλά για «ψευδολόγους και προπαγανδιστές», οι οποίοι αποκαρδιώνουν τους αγρότες λέγοντας ότι θα πληρώσουν μεγάλους φόρους. Στην Εύβοια, πάντως, οι παραγωγοί, όπως γράφουν σε μήνυμα τους στο FB, θα σπείρουν φέτος αγγούρια…

 

Υβρίδια

Μάλλον ως προσπάθεια να μείνει μακριά από τις «οικολογικές κορόνες» που κατά διαστήματα έχει εκφωνήσει, όπως και στην τελετή παράδοσης –παραλαβής, του υπουργείου, μπορεί να εκληφθεί η εξήγηση του αναπληρωτή για το ρόλο της οικολογίας.

«Μας ενδιαφέρει το οικονομικό αποτέλεσμα που προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία, η οποία πρέπει να είναι οικολογική», είπε στην πρώτη του επαφή με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Πάντως, ο οικολόγος υπουργός φαίνεται ότι έχει ήδη έλθει αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα των κτηνοτρόφων κυρίως τις ζωονόσους, αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που τους ταλανίζουν, όπως π.χ. η χαρτούρα που απαιτείται και το τρέξιμο, για την έκδοση μιας άδειας στάβλων.

 

ΜΕΡΑ

Ο «μαθητής» Τσιρώνης σε σχέση με την οζώδη έδωσε την είδηση ότι ο «δάσκαλος» Βαγγέλης «παλεύει» να περάσει στους κοινοτικούς ρύθμιση, ώστε να μην απαιτείται θανάτωση ολόκληρου του κοπαδιού, εφόσον τα ζώα είναι εμβολιασμένα. Εύγε!

ΝΥΧΤΑ

Είπαμε ότι είχε αέρα, και τώρα έπεσε σε άπνοια ο αναπληρωτής που προσπαθεί να καταλάβει τι παίζει στην πλατεία. «Δεν ήρθα να παραστήσω τον ξερόλα», φρόντισε να πει και στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται ακόμη υπό μαθητεία. Καλή η δικαιολογία!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία