BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Υπουργείο Αγροτικής Παρηγοριάς και Φαινομένων

Τώρα κατάλαβε ο Βαγγέλης ότι η κρατική μηχανή είναι ξεκούρδιστη. Πήγε, λέει, στη χιονόπληκτη Εύβοια και έμεινε στα μισά της διαδρομής. Αν δεν έβγαζαν κανά τρακτέρ οι αγρότες , ‘κανα φτυάρι, εκεί θα ‘ταν ακόμα. Οκ! Το πιάσαμε το υπονοούμενο: η τοπική αυτοδιοίκηση τα ‘κανε μαντάρα.

Υπουργείο Αγροτικής Παρηγοριάς και Φαινομένων

5
0

Ο ίδιος που έχει δει… από χθες την αλλαγή κλίματος και την ένταση των θεομηνιών τι κάνει σήμερα; Γιατί δεν γίνεται να κάνεις έκκληση στους κτηνοτρόφους που τα κοπάδια τους έχουν θαφτεί στο χιόνι ή που πέθαναν από ασιτία να μη «λυγίσουν» και να μην τους δίνεις μία χειροπιαστή απόδειξη ότι είσαι δίπλα τους (βοήθεια με ζωοτροφές από αέρος;). Τώρα, οι αόριστες υποσχέσεις περί de minimis με ένα φορολογικό-ασφαλιστικό που «καίει» πιο πολύ από το χιόνι, ακούγονται μάλλον σαν λόγια παρηγοριάς…

ΜΕΡΑ

Η Φώφη θέλει να φέρει το αγροτικό στη Βουλή, ζητώντας συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας.

ΝΥΧΤΑ

Δέκα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση μέσα σε μία 10ετία μισού εκατομμυρίου ευρώ επιβλήθηκε στον ταμία της ΕΑΣ Λάρισας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί επί προεδρίας Τσικρίκα στην Ένωση το 2010 και την είχε ο ίδιος τότε παραπέμψει στη δικαιοσύνη.

Τουμπάρισε

Κόντεψε ο εκ Σερρών Ανεστίδης, λέει, να πέσει από το κρεβάτι του πρωί της Τετάρτης όταν άκουσε τον υπουργό της υπαίθρου Βαγγέλη να κόβει στα 130 εκατ. ευρώ τα 270 εκατ. που ήταν τα χρωστούμενα της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου αι όπως αποκάλυψε είχαν από το 2015 πιστωθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Λάου, λάου

Απέξω, απέξω το ‘φερε ο Βαγγέλης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι οι δανειστές πιέζουν για μείωση του αφορολόγητου. «Πρέπει να διατηρηθεί το αφορολόγητο ως κόρην οφθαλμού», είπε υπερασπιζόμενος πάντως ανέξοδα τη διατήρηση του αφορολόγητου και για τους αγρότες, ρίχνοντας το μπαλάκι στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κουκούτσι;

Αν υποψιαστώ ότι μία υπογραφή ήταν τελικά αυτή που προκάλεσε τον τραγέλαφο με την ελιά Καλαμών, «θα πεθάνω», που έλεγε και η χήρα Μήτση. Επειδή, όλα μαθαίνονται στο τέλος, η ουσία είναι ότι το θέμα πισωγύρισε δια ασήμαντον αφορμή. Θα υπάρξει, όμως, διόρθωση, η οποία φυσικά θα είναι με άλλη υπογραφή.

 

Υβρίδια

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα το δελτίο τύπου του γραφείου του οικολόγου αναπληρωτή της Βάθη για το πολυθρύλητο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας που πρόεκυψε από τις δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι. Δε λέω, δεν είναι κακό να κοπιάρεις μελέτη καθηγητή του Γεωπονικού, όμως τα πράγματα δεν θα έπρεπε να έχουν μονταριστεί λίγο από το 2013 στο σήμερα;

Το πρόγραμμα, λέει, θα επιτρέπει την είσοδο νέων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο (ποιος τους εμπόδιζε;), ενώ θα αντιμετωπίζει και συσσωρευμένα προβλήματα από την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου (ποιο ακριβώς είναι σήμερα;).

Επίσης, «θα συνδεθεί άμεσα με το εξαγωγικό προφίλ της Ελλάδας, με πρόγραμμα τυποποίησης των εξαγωγών, με βιολογικές λαϊκές αγορές κα διεύρυνση επιλέξιμων τεχνολογιών». Το «άμεσα», κρατείστε το. Εξάλλου, περιμένουμε και τα νεότερα για τις βιολογικές λαϊκές ή τα farmers’ market.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία