BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ποιος θα πρωτοτρυγήσει το φόρο στο κρασί;

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Μπήκε ο ειδικός φόρος στο κρασί και τώρα η κυβέρνηση «µάχεται» για να τον καταργήσει. Στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβαλε το θέµα πρώτο πρώτο στην ατζέντα των εξαγγελιών του, όπως κι αυτό της επανεξέτασης της µείωσης του φόρου για τα αγροεφόδια.

Ποιος θα πρωτοτρυγήσει το φόρο στο κρασί;

1
0

Η Φώφη, πάλι, που προκάλεσε την προ ηµερησίας συζήτηση για το αγροτικό, αυτό που ήθελε πρωτίστως να µάθει από τον πρωθυπουργό Αλέξη ήταν γιατί κάθε φορά στα µπλόκα ξεφυτρώνουν νέοι αγρότες. Ο Κουτσούµπας, πάντως, καλά είπε πως για το φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο κάνουν το κορόιδο…

ΜΕΡΑ

Τετ α τετ µε τους επικεφαλής της Bayer (Βέρνερ Μπάουµαν) και της Monsanto (Χιου Γκραντ) είχε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραµπ την περασµένη εβδοµάδα κι όπως λέει το Reuters η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίµα.

ΝΥΧΤΑ

Παραλίγο και θα ξέχναγαν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι στη Βουλή πήγαν να µιλήσουν για το αγροτικό ζήτηµα. Θα µου πεις και παραπάνω να λέγαν, η ουσία ήταν µία: Ο πρωτογενής τοµέας µε τέτοιο πολιτικό προσωπικό δεν έχει να ελπίζει και πολλά…

Ποιος µιλάει

Για υποσχέσεις στους αγρότες και άσφαιρη κριτική µίλησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, για να λάβει πληρωµένη απάντηση από τη Φώφη: «Εµείς δεν περιµένουµε να πηδήξουµε πάνω στα τρακτέρ και να λαϊκίσουµε, πάµε για να προλάβουµε αδιέξοδα», ενώ ο Κυριάκος θύµισε τα περί «σωτήρες του τόπου πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ».

Υπερκινητικός

«Αν ήταν τόσο κινητικός και σε σχέση µε τα προβλήµατα των αγροτών της περιφέρειάς του, κάτι θα κάναµε», σχολίαζαν µε νόηµα αγρότες που βρέθηκαν µέσα στη Βουλή στη συζήτηση των αρχηγών για το αγροτικό, δείχνοντας προς τον συριζαίο Νικολάκη εκ Λαρίσης. Και αυτό γιατί το µόνο που έκανε ήταν να διακόπτει όσους ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

Κουκούτσι

Ωραία, µε ΦΕΚ ξαναβγήκε από το Εθνικό Κατάλογο η Ελιά Καλαµών, τώρα περιµένουµε αφού µπει και η σωστή υπογραφή υπουργού, για να µην υπάρχουν άλλες παρεξηγήσεις,  µε έτερο φύλλο να ξαναµπεί, γιατί οι παλινωδίες σε προϊόντα στρατηγικής σηµασίας πάνε και έρχονται κάνοντας ζηµιά και αποστερώντας πολύτιµα δηµόσια έσοδα.

 

Υβρίδια

Τα νούµερα της κυβέρνησης (σ.σ. οι αριθµοί) λένε ότι: από τις αρχές του 2015 πληρώθηκαν 3,7 δισ. για όλους τους τύπους ενισχύσεων. Τα περισσότερα εκκρεµούσαν από το 2011. Τα 1,6 εκατ. ήταν πληρωµές του 2016, πληρώθηκαν ταυτόχρονα 650 εκατ. για δηµόσια και ιδιωτικά έργα που εκκρεµούσαν από το 2008 και το 2009.

Πρώτη φορά καταβάλλονται 144 εκατ. αποζηµιώσεις από ΕΛΓΑ. Τις επόµενες 15 µέρες θα καταβληθούν και πάνω από 130 εκατ. για το πετρέλαιο, ενώ η πλειοψηφία της 13ης σύνταξης αφορούσε αγρότες.

Σε σύνολο 577.000 δηλώσεων οι 516.000 ήταν για καθαρό εισόδηµα ως 5.000 ευρώ. Με αφορολόγητο έως και 9.500 ευρώ ανάλογα µε τα τέκνα ελαφρύνεται το 85%. Μόλις ένα 5% επιβαρύνεται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία