BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Με κοτσαδόρους τα Σχέδια Βελτίωσης

Με τη βιολογική τα πάμε τα ‘καναν ρόιδο, μέχρι και παραίτηση του οικολόγου αναπληρωτή ζητούν οι Σερραίοι παραγωγοί, ενώ εξαγριωμένοι είναι και στην Κρήτη. Πλήθος αντιδράσεων και από οργανισμούς πιστοποίησης. Έτερος ζέον ο τομέας, αυτός των Σχεδίων Βελτίωσης, που και ‘κει δεν πάνε καλύτερα οι φωστήρες της πλατείας.

Με κοτσαδόρους τα Σχέδια Βελτίωσης

1
0

Από τη μια δεν  θέλουν να πάνε τα λεφτά στα τρακτέρ (αριστερές εμμονές) και από την άλλη δεν αποκαλύπτουν που θέλουν να τα σπρώξουν.  Ο κόσμος ακόμη περιμένει την προδημοσίευση της προκήρυξης που ελπίζουμε να μην επιδοτεί μόνο δαπάνες για …κοτσαδόρους!

ΜΕΡΑ

To ερώτημα αν προτιμούν να βλέπουν 400 αγρότες και λιγότερα φρύγανα σε ένα χωριό, ή 100 αγρότες και πολλά φρύγανα, έθεσαν παραγωγοί της Μεσσηνίας για το θέμα των δασικών. Κι όπως αποδείχτηκε ο Φάμελος κινήθηκε γρήγορα.

ΝΥΧΤΑ

Σε νέες ομαδικές αγωγές θα προχωρήσουν τέλη Μαΐου οι αδικημένοι αγρότες φωτοβολταϊκών για την οριζόντια / μη παραμετροποιημένη μείωση τιμών των αγροτικών φ/β. Στις αγωγές λένε μπορούν αν θέλουν να συμμετάσχουν και μη μέλη που ζημιώθηκαν.

Το νου σας

Ήγκικεν η ώρα του οβελία και όλοι οι πολιτευτές ζητούν ένας μετά τον άλλο επαγρύπνηση των ελληνικών αρχών για να αποφευχθούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων. Ο Κασαπίδης (έδωσα τη μάχη στη Φέτα) ζητά και έγγραφα που τεκμηριώνουν τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την τελευταία 2ετία και τα αποτελέσματα αυτών.

Ο τζάμπας ζει

Κοσμοσυρροή στον αγροτικό συνεταιρισμό Βόλου μετά την απόφαση του Νικήτα να καλύψει το κόστος των δηλώσεων ΟΣΔΕ στα μέλη του. Και να ‘ταν μόνο οι αγρότες του νομού, μαθαίνουμε ότι και παραγωγοί, τόσο εντός της Μαγνησίας όσο και εκτός νομού θέλουν να επωφεληθούν από την παροχή.

Κάηκε

Τελικά όταν είσαι πολύ κομματικός αυτά παθαίνεις, ιδιαίτερα όταν πρέπει να κάνεις το μάνατζερ σε μία βιομηχανία με ειδικά χαρακτηριστικά και ευπάθειες. Κάπως έτσι, φαίνεται να την πάτησε και ο πρώην επικεφαλής της ΕΒΖ, στον οποίο είχε ζητηθεί να εγκαταλείψει τη θέση από την περασμένη Δευτέρα, όμως αρνούνταν μέχρι την Παρασκευή να το χωνέψει.

Υβρίδια

Καμπανάκι χτυπάει ο ΠΣΕ για επανεμφάνιση των πιέσεων στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο με αφορμή τα στοιχεία του Φεβρουαρίου και τη μείωση της δραστηριότητας της μεταποίησης, που αποδίδεται στην αβεβαιότητα γύρω από τα μακροοικονομικά και τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Ενδεικτικό στοιχείο των πιέσεων είναι ότι 5 από τους 10 κύριους κλάδους εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Μεγαλύτερη είναι η πτώση για τα ποτά/καπνό (-28,7%) και το ελαιόλαδο (-28,1%).

Σε ανοδικό τέμπο πάντως οι εισαγωγές, οι οποίες διεύρυναν το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 17,7% ή κατά 1,97 δις ευρώ σε μηνιαία βάση. Έτσι, στο πρώτο δίμηνο του 2017 καταγράφεται σωρευτική αύξηση 31,2% (στα 8,6 δις ευρώ, από 6,52 δις την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία