BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ποιό σφαγείο, κατευθείαν στο ταμείο

Στο τέλος θα πουν ότι οι αγρότες παρακαλάνε να πληρώσουν εισφορές και φόρους, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Πετρόπουλου με αφορμή τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εισπράξεις πάνε καλά.

Ποιό σφαγείο, κατευθείαν στο ταμείο

2
0

Κατά τον ίδιο, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι εισφορές που εισπράχθηκαν από τους αγρότες, ήταν περισσότερες κατά το άθροισμά τους από αυτές το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2016. Εξού και το συμπέρασμα Πετρόπουλου ότι «αυτό δείχνει ότι όλα όσα λέγονταν για σφαγιασμό των αγροτών δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

ΜΕΡΑ

Εύγε, στον Βαγγέλη που ψάχνει λέει τρόπους μαζί με το ΥΠΟΙΚ για να ενταχθούν στις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού μεγάλες αγροτικές επενδύσεις, όπως για θερμοκήπεια, άνω των 500.000 ευρώ, που χρησιμοποιούν  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΝΥΧΤΑ

Βέβαια, για να συμπεριληφθούν στον δεύτερο κύκλο προκήρυξης του Αναπτυξιακού πρέπει πρώτα να πάρουν το OΚ από την Κομισιόν ότι δεν καταστρατηγείται η εσωτερική αγορά και ο ανταγωνισμός και αυτό φαίνεται κομματάκι χρονοβόρο.

 

Στην πράξη

Πολυσέλιδο και κατατοπιστικό το πόνημα της Ομάδας Εργασίας για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στα αρωματικά φυτά. Μένει τώρα το επιστημονικό σύγγραμμα να περάσει στην πράξη και να ενσωματωθεί στο αγροτικό γίγνεσθαι, και να μην αποτελέσει άλλη μία μελέτη διαπιστώσεων για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ενός κλάδου.

 

Αγροσεισμολόγος

Πήγε κι ο Μάξιμος (έδωσα τη μάχη στο γάλα) στη Μάλτα για να πει ότι το Βrexit μπορεί να προκαλέσει αγροτικό σεισμό, λόγω της σημαντικής συνεισφοράς της Μεγάλης Βρετανίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό και στα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ζητούμενο, σύμφωνα με τον Λαρισαίο βουλευτή να καλυφθεί το κενό, για να μην περικοπούν προγράμματα...

 

Παρασκευάσματα

Τι κι αν οι αγρότες ρωτάνε και ξαναρωτάνε πότε θα πληρωθούν τις συνδεδεμένες, ο Βαγγέλης δεν αγχώνεται, σου λέει αν δεν μπουν τα λεφτά αυτή την Παρασκευή, θα μπουν την άλλη. Κι αν δεν μπουν την άλλη, λέω εγώ, θα μπουν την παρα... άλλη κ.ο.κ. Αυτό θα πει προγραμματισμός!


Υβρίδια

Ο Μάξιμος φοβάται τον αγροτικό σεισμό λόγω του Brexit, την ενεργοποίηση των εδώ ρηγμάτων λόγω του φορολογικού-ασφαλιστικού την έχει ξεπεράσει;

Οι νεολαίοι, πάντως, της ΠΕΝΑ θέτουν το θέμα με αφορμή τη νέα κλίμακα φορολόγησης ακινήτων που φέρνει αυξημένες επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα από την ενοικίαση αγροτικής γης.

Πολλοί ιδιοκτήτες γης που νοίκιαζαν τα χωράφια τους, αρνούνται πλέον να το κάνουν  λόγω της αυξημένης φορολόγησης, ενώ άλλοι πάλι είναι εγκλωβισμένοι καθώς η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και κατ’ επέκταση είσπραξης της γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη χρησιμοποιούμενη αγροτική γη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία