BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Δεν έφτασαν στην πλατεία Βάθη οι φωνές των Θεσσαλών

Με ειδήσεις -και δη όχι ευχάριστες- ήρθε η πολυαναµενόµενη πρόσκληση της Απονιτροποίησης. Καταρχήν, όσο κι αν φώναζαν οι Θεσσαλοί παραγωγοί ότι δεν µπαίνουν πολλές περιοχές της περιφέρειάς τους στο µέτρο, τελικά δεν εισακούστηκαν.

Δεν έφτασαν στην πλατεία Βάθη οι φωνές των Θεσσαλών

1
0

Τα φίλτρα ένταξης και ο χάρτης υδάτων, αν και προηγήθηκε απόφαση στο ΦΕΚ µε µικροαλλαγές, αυτές οι σηµαντικές παράµετροι για χιλιάδες καλλιεργητές του θεσσαλικού κάµπου δεν άλλαξαν. Το δεύτερο µαντάτο είναι ότι έγινε πράξη η «απειλή του υπουργού για απαγόρευση συνδυασµού πριµοδότησης σε αγροπεριβαλλοντικά και βιολογικά µέτρα!

ΜΕΡΑ

Χαρά που πήρε ο υφυπουργός Βασίλης για τη συµφωνία των καπνοπαραγωγών µε 4 µεταποιητικές ώστε να αγοράσουν το σύνολο της υπόλοιπης παραγωγής εσοδείας 2016 που έχει µείνει στα χέρια των καλλιεργητών!

ΝΥΧΤΑ

Όµως µάλλον η ∆ιεπαγγελµατική Καπνού δεν τον ενηµέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ιστορική καπνοβιοµηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία φαίνεται να οδεύει σε πτώχευση υπό το βάρος του προστίµου 38,2 εκατ. ευρώ.


Μπουγιουρντί

Ένας λογαριασµός στο τέλος Σεπτεµβρίου θα εκδίδεται για πελάτες µε αγροτικό τιµολόγιο ∆ΕΗ, για να µην επιβαρύνονται την κρίσιµη θερινή καλλιεργητική περίοδο, αποφάσισαν οι αρµόδιοι ένθεν και ένθεν. Τότε, σου λέει, έχουν πληρωθεί από επιδοτήσεις και πώληση προϊόντων. Αφού η προκαταβολή του τσεκ µπαίνει τέλος Οκτωβρίου.. Λες να ξέρουν κάτι και δεν µας το λένε;

Χαρτοβασίλειο

Το νέο είναι ότι στη Βάθη αναγκάζονται να δώσουν κι άλλη παράταση -τρίτη, τέταρτη, ποιος µετράει πια;- στην υποβολή των φακέλων για τη Μεταποίηση. Η είδηση, όµως, είναι ότι πριν λίγες εβδοµάδες από τους 615 που είχαν κάνει αίτηση 5 είχαν όλα τα έγγραφα για να επιδοτηθούν. Αδυνατούν να µαζέψουν τα δικαιολογητικά. Να θες να επενδύσεις και να µη µπορείς!

Τακίµιασαν

Την αγωνία του για την προστασία του τσίπουρου, που τίθεται σε κίνδυνο από τον νέο κανονισµό για αλκοολούχα ποτά, µετέφερε εκ Λαρίσης στο Βερολίνο ο Χαρακόπουλος, που βρέθηκε προσκεκληµένος του ιδρύµατος «Χανς Ζάιντελ» των Χριστιανοκοινωνιστών. Για από κοινού προάσπιση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ έκανε λόγο στο Γερµανό υφυπουργό Γεωργίας.

Υβρίδια

-«Κρυµµένο θησαυρό» εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ ψάχνει η κυβέρνηση στις πλαστικές σακούλες που οι Έλληνες παίρνουν τζάµπα από τα σούπερ µάρκετ για να πετάνε µετά τα σκουπίδια τους.

-Ως φαίνεται ανακάλυψαν «φορολογητέα ύλη» στο περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο επιβάλλεται από 1η Γενάρη του 2018 στις πλαστικές σακούλες. Παρότι όµως το τέλος αυτό δεν αποτελεί εισόδηµα ή κέρδος για την επιχείρηση, το Οικονοµικών βάζει και ΦΠΑ 24% από πάνω.

-Και µπορεί ο νόµος να προβλέπει κόστος 3 λεπτά ανά σακούλα, ο καταναλωτής όµως θα πληρώνει µε ΦΠΑ 4 λεπτά του ευρώ (χάριν στρογγυλοποίησης γιατί στις ταµειακές µηχανές δεν µπορεί να εµφανιστεί ποσόν χρέωσης 0,0372 ευρώ ανά σακούλα).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία