BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Όσα παίρνει ο άνεµος στην Νιρβάνα

Τα έργα και οι ηµέρες στη Νιρβάνα θα µπορούσαν να γεµίσουν σελίδες επί σελίδων. Σεντόνια οι καταγγελίες εργαζοµένων κι ερευνητών, που θεωρούν ότι πρέπει κάποια πράγµατα (απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες πολλών χιλιάδων ευρώ, διευθυντές Ινστιτούτων άνω των 67 ετών, κλπ) να γίνουν γνωστά.

Όσα παίρνει ο άνεµος στην Νιρβάνα

1
0

«Τελικά, ούτε η Βουλή, ούτε οι υπουργοί είναι αρκετοί να σταµατήσουν µια διοίκηση που κάνει το δικό της», λένε σε επιστολή τους µε αφορµή πιέσεις που δέχονται να µη βγουν προς τα έξω παρατυπίες µε προγράµµατα που βρίσκονται σε εξέλιξη «εκβιάζουν κι από πάνω, λέγοντας ότι όποιος αντιδρά βάζει σε κίνδυνο τη δουλειά του!!!!!!!!», λένε.

ΜΕΡΑ

Κάτι οι συνδεδεµένες, κάτι οι µετανάστες και ο θρησκευτικός τουρισµός, λίγο οι Γίτσες ανά την Ευρώπη και τα master chef και µπορεί  η αγορά αιγοπρόβειου να ξυπνήσει ελαφρώς λέει στο αγροτικό outlook (2017-2030), η Κοµισιόν.

ΝΥΧΤΑ

Με τη ∆ιεπαγγελµατική Φέτας, έχουν γίνει φέτες. Τόσο δύσκολη υπόθεση να φτιαχτεί ένα καταστατικό που θα τους ικανοποιεί όλους. Την ίδια ώρα, το προϊόν συνεχίζει να µένει απροστάτευτο µε τα έµπειρα δίκτυα να εκµεταλλεύονται την κατάσταση.

Παλιοσίδερα

Συζήταγε, λέει, τις προάλλες ο Βάκης µε συνάδελφο του κτηνοτρόφο µε 300 πρόβατα, ο οποίος του έλεγε «πως µάζεψε τα παλιοσίδερα στο στάβλο, σύρµατα από µπάλες, τενεκέδες και τα πούλησε για να αγοράσει φασόλια, χαλβά και λαγάνα να κάνει η οικογένεια του Καθαρά ∆ευτέρα»! Έτσι κατάντησαν τον «επαγγελµατία κτηνοτρόφο» έγραψε σκωπτικά στο fb.

Πένητες

Αντί η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών να πιέζει να µπουν όλοι οι επιλαχόντες στο πρόγραµµα των Νέων, µε ανακοίνωση της ρωτάει προς τους αρµοδίους πόσοι θα ενταχθούν κι αν θα αυξηθεί ο προϋπολογισµός. Αυτό σχολιάζουν κάποιοι αγρότες υπενθυµίζοντας στους νεολαίους ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος τους.

Για 95 ευρώ

Στην πανηγυρική ανακοίνωση του Εργασίας περί διάψευσης των κινδυνολόγων για «υπέρογκες αυξήσεις» των εισφορών λέει ότι µόνο η µέση µηναία εισφορά των αγροτών αυξάνεται κατά 6,6%, λόγω αύξησης του ποσοστού στον κλάδο σύνταξης από 14% σε 16% το 2018. Σιγά το πράγµα από τα 87 στα 95 ευρώ! Για τις άλλες κλάσεις… λεφτά υπάρχουν.

 

Υβρίδια

«Αρνάκι άσπρο και παχύ της µάνας του καµάρι εβγήκε εις την εξοχή και το χλωρό χορτάρι», λέει το γνωστό ποίηµα του Κατακουζηνού µόνο που τώρα το αρνάκι πρέπει να γίνει αρνί για να µπει στο πρόγραµµα, που τρέχει ο Γίτσας.

Το θέµα είναι ότι έχουµε το πρόγραµµα προβολής αλλά δεν έχουµε την παραγωγή. Γιατί, µέχρι τώρα τα αρνιά πάνω από 18 κιλών τα ‘χουν άλλες χώρες. Εµείς εδώ παραδοσιακά µε αρνάκι γάλακτος.

Και άντε και να πάµε σε τέτοιες παραγωγές, ποιος θα τα απορροφήσει; Εξάλλου, και το outlook της Κοµισιόν για τις τάσεις της αγοράς στην ΕΕ µέχρι το 2030, τονίζει το «στραπάτσο» που έχει υποστεί ο κλάδος και δείχνει ετήσια αύξηση στα ποσοστά παραγωγής 0,3%!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία