BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στη Ράνια σωστά η επιδότηση, στο πετρέλαιο;

Με την αναµπουµπούλα του ανασχηµατισµού ποιος από τους αρµοδίους θα ασχολούνταν µε το αλαλούµ στις πληρωµές του αγροτικού πετρελαίου; Άπειρα τα τηλέφωνα και τα σχόλια των δικαιούχων στην Agrenda και το Αgronews, που διαµαρτύρονταν γι’ αυτά που έβλεπαν ή δεν έβλεπαν στους λογαριασµούς τους.

Στη Ράνια σωστά η επιδότηση, στο πετρέλαιο;

0
0

«Για τη Ράνια ξέραν να βάλουν σωστά τα χρήµατα για τους αγρότες που παράγουν και εξάγουν για αυτή τη χώρα δεν µπορούσαν», «Εµένα µου έβγαζε 338 ευρώ του ‘15 ..και πριν λίγο 175 του ‘16 λέει, αλλά δεν είδα τίποτα», «1,59 ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πήρα. ∆εν ξέρω γιατί µας δουλεύουν έτσι», µερικά από τα σχόλια των αγροτών.

ΜΕΡΑ

Καναδική εταιρεία ενδιαφέρεται λέει σοβαρά για επένδυση καλλιέργειας φαρµακευτικής κάνναβης σε 50.000 στρέµµατα στην Ξάνθη. Εκπρόσωποί της παρουσίασαν στον Πιτσιόρλα τη σχετική πρόταση.

ΝΥΧΤΑ

Βέβαια, το νοµοσχέδιο για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης βρίσκεται ακόµη στο στάδιο της επεξεργασίας από τα αρµόδια υπουργεία και επί του παρόντος δηµιουργείται λίστα υποψηφίων επενδυτών.

 

Έξαλλος ο Βάκης

«Την ώρα που πάµπλουτοι υπουργοί παντελονιαζουν χωρίς καµία ντροπή επίδοµα ενοικίου, κόβουν από τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ την συνδεδεµένη µηδικής λόγω λάθος κωδικού και την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου λόγω του ότι δεν µε βρίσκουν στις καταστάσεις του ΟΓΑ. Για να µου στέλνουν κάθε µήνα ειδοποιητήρια µε βρίσκουν όµως», γράφει στο fb o Βάκης.      

Στα βλάχικα;

Αλήθεια γιατί στο Νιάρχος και όχι στα βλάχικα το αντάµωµα για το lamb; Τι να λέµε όµως, όταν τον πρώτο λόγο δεν τον έχουν οι παραγωγοί αλλά οι ιµατζ µέικερς. Ο αναπληρωτής οικολόγος πάντως από το περιφερειακό Πελοποννήσου ρώταγε; «Όταν στη Βαρβάκειο η νοικοκυρά αγοράζει αρνάκι από το Βιδιάκι, είναι σίγουρα αρνάκι από το Βιδιάκι;»…                     

Ζιµπάµπουε

Από την εποχή του Κιλελέρ είχε να πέσει η τιµή στο αιγοπρόβειο, λένε οι κτηνοτρόφοι, µε αµέτρητα σχόλια στο Αgronews. Η κατάσταση είναι για λουκέτο, ας φέρουν από τη Ζιµπάµπουε γάλα λένε απογοητευµένοι που µιλούν για τιµές στα 45 λεπτά. «Στη Λέσβο φέρνουν γάλα από τη Σικελία!» γράφει άλλος µιλώντας για κοροϊδία περί ελέγχων και ισοζυγίων.

 

ΥΒΡΙΔΙΑ

-«Πουκάµισο αδειανό», λένε βουλευτές της Ν∆ οι υποσχέσεις του αναπληρωτή (;) οικολόγου για τη βιολογική κτηνοτροφία για το συντελεστή διόρθωσης 1,29, που δεν µπορεί να προσεγγίσει τα 450 ευρώ του κόφτη Νatura.

-Παραµένουν οι ανισότητες µεταξύ Περιφερειών, ανάλογα τους κατανεµηθέντες βοσκοτόπους, µε αποτέλεσµα, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία να παίρνουν πολύ λιγότερα ανά ζωική µονάδα από Κρήτη και νησιά Αιγαίου λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των σχεδίων βόσκησης.

-Ανισοκατανοµή και µεταξύ κτηνοτρόφων διαφορετικών εκµεταλλεύσεων. ∆ίνει αύξηση από τα 180 ευρώ στα 211 ευρώ στους αιγοπροβατοτρόφους, και µόνο στα 267 ευρώ από 166 ευρώ στους αγελαδοτρόφους ελευθέρας βοσκής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία