BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Αποχαιρέτα το αφορολόγητο

Με την Severna Makedonija, γαργάρα τα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου που εκτός των άλλων περιλαμβάνει νέες μεγάλες περικοπές στο αγροτικό εισόδημα από το 2020, με μείωση του αφορολόγητου από 8.660 στα 5600 ευρώ.

Αποχαιρέτα το αφορολόγητο

2
0

Τσάμπα τα 40 μερόνυχτα στα μπλόκα λένε οι αγρότες, που μιλούν για κοροϊδία και για κάλπικες εξαγγελίες με τα περί... αντίμετρων. Κατά τα λοιπά και στην εισηγητική της νέας ΚΑΠ, ο νομοθέτης καλεί τα κράτη-μέλη μέσω των στρατηγικών τους σχεδίων να δώσουν φορολογικά κίνητρα στους αγρότες για να μην διαρραγεί περαιτέρω ο ιστός της υπαίθρου.

Δωράκι

Με δωράκια εμφανίστηκε στα 60χρονα γενέθλια της Πίνδος ο Βαγγέλης, λέγοντας πως έχει καλά νέα από το μέτωπο των παλιών απαιτητών ανακτήσεων της ΕΕ από τους συνεταιρισμούς. Τα επιχειρήματα μας είπε εισακούστηκαν από την Επιτροπή και οι ανακτήσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι και στο 1/5 των αρχικών ποσών. Σβελτάδα, μην περιμένει να γιορτάσει τα 100!

Το ψάχνει

Για την παραγωγική περιουσία 27 πρώην Ενώσεων που βρίσκονται σε εκκαθάριση για περισσότερα από πέντε χρόνια, ο υπουργός της πλατείας, ακόμα ψάχνει λύσεις για να μην υποστούν περαιτέρω απαξίωση. Υπάρχει λέει σχεδιασμός και σύντομα τα πολύτιμα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία θα λειτουργήσουν πάλι με συνεργατικά σχήματα. Για να δούμε...

Φοροαποθηκάριοι

Φορολογικές αποθήκες για 100 τόνους και πλέον κάθε μήνα στο τελωνείο και επιβολή ΦΠΑ επί του φόρου, φέρνουν τα εμπόδια της κυβέρνησης με τον ΕΦΚ στο κρασί, λένε οι βουλευτές Κεγκέρογλου, Δανέλλης και Τζελέπης που καταγγέλλουν επιχείρηση αποδυνάμωσης της αμπελουργίας. Ρωτούν δε, να μάθουν τις πταίει για τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση διαθεσίμων πόρων για τα προγράμματα οίνου.

 

ΜΕΡΑ

Στην πλατεία, για θέματα όπως για παράδειγμα από πού να προμηθευτούμε χαρτί ή καφέ, συστήνουν και μία ομάδα εργασίας, φανταστείτε πόσες θα πρέπει να φτιαχτούν για τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ...

ΝΥΧΤΑ

Ανησυχούν και οι μηχανηματάδες για τις συνεχείς παρατάσεις στα Σχέδια. Δεν βοηθάνε σε τίποτα, λένε, πέραν της αύξησης των αιτήσεων που υποβάλλονται χωρίς αντίκρισμα, μιας κι ο προϋπολογισμός είναι δεδομένος και δεν... αυγατίζει!

Υβρίδια

Αδικείτε τη Θεσσαλία στη βιολογική κτηνοτροφία, λέει με ερώτηση του ο Μάξιμος (έδωσα τη μάχη στο γάλα), στον υπουργό Βαγγέλη, αφού εγκρίθηκαν μόλις 499 από τους 1459 αιτούντες νέους κτηνοτρόφους και 372 από του 663 παλαιούς δικαιούχους του προγράμματος.

Ο Θεσσαλός βουλευτής της ΝΔ, ζητά να κατατεθούν στα Βουλή τα σχετικά έγγραφα για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η αναδιανομή των πόρων στις Περιφέρειες και υπήρξε ελάχιστη αύξηση των κονδυλίων στη Θεσσαλία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στο πρόγραμμα, που οδήγησε στο να τεθεί ο πήχης των μορίων βάσης ψηλότερα, σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, δημιουργεί θέματα άνισης μεταχείρισης, λέει ο πρώην υπουργός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία