BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

∆ύσκολη εξίσωση η εξισωτική για τον Σταύρο

Tα γνωρίζει τα θέµατα ο Σταύρος, όµως ξέρει και να τα λύνει; Το θέµα µε τους χάρτες µειονεκτικών περιοχών της νέας εξισωτικής έχει φέρει σε αναστάτωση για ακόµα µία φορά τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσµο, που νοιώθει ότι δέχεται πυρά από παντού.

673

0
0

Η θύελλα αντιδράσεων δεν περιγράφεται, µε την Agrenda και το Agronews να έχουν γίνει αποδέκτες της αγανάκτησης παραγωγών που πετόνται έξω µε βάση τα κριτήρια του νέου χάρτη. Τώρα, αν αυτός...πειραχτεί όπως προανήγγειλλε ο Οµορφοχωρίτης βουλευτής θα δείξει αν είχε δίκιο και ο Σερραίος εξάδελφος που ζητούσε τη µελέτη του Γεωπονικού.

 Υβρίδια
Στη Ρόδο βρέθηκε ο γενικός Χάρι για την πρόσκληση του Μέτρου «Συνεργασία», κλείνοντας τον πρώτο κύκλο ενηµερωτικών συναντήσεων για το θεσµικό πλαίσιο της δράσης, το οποίο εισάγει καινοτοµίες παντός τύπου και µπορεί να βασίζεται σε νέες ή παραδοσιακές τεχνικές.

Καινοτοµίες όµως εισάγει και η νέα ΚΑΠ, που αλλάζει τα γνώριµα πεδία των επιδοτήσεων... και εδώ και πάλι ο γενικός θα έχει επιτελικό ρόλο.

 Στο πνεύµα «τα µιλήσαµε τα συµφωνήσαµε» κινήθηκε η συνάντηση του υπουργού της πλατείας µε τους παράκτιους αλιείς, που τους υποσχέθηκε νοµοσχέδιο µέχρι το τέλος του έτους. «Έχουµε κοινό στόχο» είπε, ενώ «τον τρόπο και τα µέσα θα τα βρούµε στην πορεία». Βγάλτε ναυτικούς χάρτες και πυξίδες!

Κράζεις θαυµάζεις
Αλήθεια, ο υπουργός της πλατείας έκλεισε τα αυτιά, όπως του συνιστούσε ο Λάκωνας πρόεδρος µετά τη συνάντηση που είχαν για τις λαϊκές των βιολογικών, για ότι µπορεί να ακούγονταν στους διαδρόµους του 6ου ορόφου, από διάφορους κακοπροαίρετους; Πάντως η ανακοίνωσή του σε σχέση µε τις προηγούµενες, ήταν του τύπου κράζεις... θαυµάζεις!

Συρτάκι
Η ολιγοήµερη παράταση στα Σχέδια, που φέρει τον κωδικό «Ζορµπάς», διευκολύνει µεν τους αγρότες να κατεβάσουν τον πολυπόθητο φάκελο, µεγαλώνει ωστόσο περαιτέρω τη λίστα των δικαιούχων ενίσχυσης. Όπως και να ‘χει η µέχρι τώρα αναβλητικότητα από τις συνεχείς παρατάσεις έχει αποδυναµώσει την αγορά τρακτέρ, που περιµένει να δει φως!

Μπαταρισµένος
Τα έσοδα µε τα έξοδα στον ΕΛΓΑ, µόνο ίσα βάρκα ίσα νερά δεν είναι. Ήρθαν και οι µεσογειακοί κυκλώνες... ο «Ξενοφών» και ο «Ζορµπάς», και τώρα γι’ αυτό αναζητούνται βοήθειες από τα ταµειακά διαθέσιµα για να καλυφθεί η τρύπα των 23 εκατ. ευρώ που έδειξε η πρώτη αναθεώρηση του προϋπολογισµού του 2018.  Ψάξε - ψάξε ίσως το... βρεις!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία