BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εσένα

Aν κούρασε µία τον πρωθυπουργό το θέµα ∆ιεπαγγελµατική Φέτας και θέλει να το κλείσει άµεσα, τους γνήσιους τσελιγγάδες τους έχει κουράσει δέκα. Κι αυτό γιατί οι έως τώρα καθυστερήσεις δεν έχουν να κάνουν µε ιδιοτροπίες που προβάλλουν οι ίδιοι, αλλά µε τα «οχυρά» που θέλουν να θέσουν εξασφαλίζοντας καταστατικά «φωνή» µέσα στο σχήµα που θα δηµιουργηθεί, για να µην κατρακυλούν οι τιµές στο γάλα µε τις ευλογίες των συν...εταίρων στο προεδρείο. Ο Μαυρουδής είναι διατεθειµένος, λέει, να δώσει στους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους πρωταγωνιστικό ρόλο, αρκεί να τον θέλουν, αλλιώς η στρατηγική θα χαραχτεί ή µαζί τους ή χωρίς αυτούς...

48_9

10
0

Υβρίδια

-Μια ο καιρός, µια ότι χάθηκε ο «φυσικός σύµµαχος» κατά Γιαννακάκη, των αγροτών, ήτοι ο ΕΛΓΑ, µια το παρεµπόριο, ποια προκοπή στον πρωτογενή; Το δια ταύτα, µια θεσούλα στο ∆Σ του οργανισµού, εκπροσώπου των αγροτών. Ποιον σκέφτεται;

-Στην εκδήλωση για την κλιµατική αλλαγή στη γεωργία στη ∆ΕΘ, µονόδροµο χαρακτήρισε ο καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Γεώργιος Αρσένος, τη βιώσιµη εντατικοποίηση συστηµάτων εκτροφής και την οριοθέτηση του κόστους παραγωγής.

-Σύµφωνα πάντως µε τον ίδιο «Αν το κόστος παραγωγής είναι κάτω από τα 60 λεπτά το κιλό, ας δίνει το εµπόριο 80 λεπτά. Η εκτροφή θα βγαίνει. Χωρίς συµφωνία στα δύο µέρη, σε 10 χρόνια δεν θα µείνει κανείς».

Ξηροκάρπια

Κάνε και εσύ ∆ιεπαγγελµατική, µπορείς. Αυτό µάλλον θα είναι το νέο σλόγκαν, αφού όποιος πάει στο υπουργείο της Βάθη ενηµερώνει για τις προθέσεις του. Τελευταία, και ο σύνδεσµος επιχειρήσεων ξηροκάρπιων, ενηµέρωσε τον υπουργό για τα σχετικά. Οϋισκάκι κεράσαµε; Πασατέµπος αλµυρός να περνάει ο καιρός... που γράφαµε στα εφηφικά λευκώµατα.      

Έκοψε το «θα»

Ο Σταύρος (πρώην υπουργός της πλατείας) λέει ότι ο πρωθυπουργός έκοψε την «εξαγγελθείσα» έκπτωση φόρου Τσίπρα στα µέλη συνεταιρισµών. Σωστή, η παρατήρηση πάντως πως στη Ν∆ θεωρούν ότι η µείωση του φορολογικού συντελεστή ως 10.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, αφορά τους αγρότες όταν αυτοί έχουν αφορολόγητο έως 9.550 ευρώ.

Με συνταγή

Καλά είπε ο Μαυρουδής για τα de minimis ότι δεν είναι δια πάσαν νόσον, αφήνοντας να εννοηθεί η χρήση που έγινε από την προηγούµενη κυβέρνηση. «Οι αποζηµιώσεις πρέπει να είναι πραγµατικές. ∆εν γίνεται τα de minimis να δίνονται ως εισοδηµατική ενίσχυση, αφού βάσει νοµοθεσίας, αφορούν ένα απρόβλεπτο γεγονός», είπε. Εκτός αν είναι κοντά... εκλογές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία