BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άστεγος πολιτικός….. Καταξιωμένος νομοδιδάσκαλος

Ανήσυχο τον είδα τον καθηγητή εν όψει του ανασχηματισμού που φημολογείται για το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου, ωστόσο έδειχνε σαν έτοιμος από καιρό για το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του από το υπουργείο. Εδώ που τα λέμε, καλείται να παράσχει υπηρεσίες σε μια τρικομματική κυβέρνηση χωρίς να προέρχεται από το πρώτο κόμμα, έχει επομένως να απολογείται για όλα τα χατίρια που δεν έκανε στους κομματικούς της Συγγρού και να εισπράττει επικρίσεις για τις όποιες διευκολύνσεις είχαν αποδέκτες φίλα προσκείμενους της Χαριλάου Τρικούπη.

Άστεγος πολιτικός….. Καταξιωμένος νομοδιδάσκαλος

1
1

******
ΜΕΡΑ
Η γεωργία έχει γίνει επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο όσων δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό χώρο, δηλώνει ο καθηγητής και δεν έχει άδικο, αφού εκτός από την κρίση που γίνεται αφορμή για το νέο παραγωγικό μοντέλο, βοηθάει και η ρητορική του!

*****
ΝΥΧΤΑ
Δουλειές με φούντες πάνε να ανοίξουν οι ερευνητές του ΕΛΓΟ με την ταξινόμηση του βάμβακος και δεν μπορώ να καταλάβω πώς την έχει «πατήσει» επ' αυτού ο αναπληρωτής Μάξιμος! Εκτός κι αν το κομματικό του καθήκον τού υπαγορεύει μαζί με την ανάθεση του έργου πιστοποίησης των κυτίων βάμβακος να «τρέξει» και καμιά 200αριά προσλήψεις.

*****
ΧΑΡΟΥΛΕΣ

Ικανοποίηση διακρίνω τα τελευταία 24ωρα από το ιερατείο της Μεσογείων αναφορικά με την νέα εξάμηνη παράταση που δόθηκε για την προσαρμογή των οργανώσεων στο νόμο 4015/2011. Οι χαρούλες της παρέας είναι ακόμα μεγαλύτερες για το γεγονός ότι η νέα προθεσμία αναγγέλεται ταυτόχρονα με την προοπτική εγκατάλειψης του νόμου Σκανδαλίδη και της επεξεργασίας ενός νέου νόμου - πλαίσιο (όπως λέει ο καθηγητής) για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς!

******
ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ
Το κακό είναι ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα έχουν απαξιωθεί όχι μόνο οι ελάχιστες δομές συλλογικής δράσης που διέθετε ο αγροτικός χώρος αλλά και κάθε υποδομή που είχε δημιουργηθεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Έτσι, στη χώρα που γίνεται πράξη το... ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ο Τουτανγχαμών δεν θα μπορούσε παρά να ελπίζει για τον τίτλο του ισόβιου πρόεδρου. 

********
ΠΝΕΥΜΑΤΑ
Κάπου 130.000 ευρώ κοστίζει μόνο η άδεια για την ίδρυση επιχείρησης εμφιάλωσης αποσταγμάτων! Αν προστεθούν εδώ και οι ελάχιστες υποδομές (αποστακτήρια, αποθηκευτικοί χώροι κ.α.) που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας μονάδας, τότε δεν φτάνουν 500.000 ευρώ! Είναι κι αυτό ένα μικρό δείγμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

*****
ΥΒΡΙΔΙΑ
Λίγο κράτησε κατά πώς φαίνεται η χαρά της «ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας και αν μετρήσω προσεκτικά τις καλές και τις κακές ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το αποτέλεσμα με πάει στο κλίμα που επικρατούσε ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Μπορεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης από τη ζώνη του ευρώ να έχει σταματήσει, όμως η δραματική εικόνα της κατάστασης στην πραγματική οικονομία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση του κλίματος πριν από τα μπάνια του λαού.

Άλλωστε, ακόμα κι αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δείχνει να έχει ευτυχή κατάληξη, μοιάζει να είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για την οικονομία, αντίθετα η ανασυγκρότηση έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Εδώ που τα λέμε και να 'θελε η οικονομία να ξυπνήσει, τα καμώματα των πολιτικών δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια. Αφενός γιατί δεν υπάρχει σοβαρή διάθεση ανάληψης ευθύνης για τις βαθιές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος κι από την άλλη γιατί και το λίγο που γίνεται θέλουν να το καρπωθούν όλοι και με το παραπάνω!



 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

15-06-2013 12:38Αθανάσιος Θεοδωράκης

Εχετε λεπτομέρειες ή στοιχεία για το θέμα του τρομερού κόστους των αποστακτηρίων; Πού μπορ΄΄ω να απευθυνθώ; με εκτίμηση Αθ Θεοδωρακης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία