BACK TO
TOP
Brand name

Σάρωσαν βραβεία τα ελληνικά τυριά στα ICA 2016

Ένα χρυσό και 2 χάλκινα για τα ελληνικά τυριά στα International Cheese Awards (ICA).

Σάρωσαν βραβεία τα ελληνικά τυριά στα ICA 2016

0
0
Εκτός από τις τρεις ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν, Όλυμπος (βρετανική θυγατρική), Ήπειρος και Αρβανίτης, έλαβε βραβεία και η Aegean Heritage Ltd, που έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Αγγλία και παράγει ελληνικού τύπου και άλλα τυριά για λογαριασμό των Marks & Spencer και άλλων αλυσίδων

Αναλυτικά, τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις:
  • Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των τυριών με χαμηλά λιπαρά (κάτω του 17%) κέρδισε η Olympus Dairy UK Ltd (θυγατρική της Όλυμπος).
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των καπνιστών τυριών (ημίσκληρων και μαλακών) κέρδισε η Ήπειρος Α.Ε.
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των τυριών με οφέλη για την υγεία κέρδισε η Ήπειρος Α.Ε.
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των τυριών από πρόβειο γάλα με πρόσθετα, κέρδισε η Aegean Heritage.
  • Διάκριση (4η θέση) στην κατηγορία των τυριών από 100% πρόβειο γάλα κέρδισε η Aegean Heritage.
  • Διάκριση (5η θέση) στην κατηγορία των καλύτερων νέων γαλακτοκομικών προϊόντων που κυκλοφόρησαν από 1 Αυγούστου 2015 έως 30 Ιουνίου 2016 στη βρετανική αγορά κέρδισε η Ήπειρος Α.Ε.
  • Χρυσό μετάλλιο για το καλύτερο ελληνικό τυρί κέρδισε η Αρβανίτης Α.Ε. και ακολουθούν με αργυρό μετάλλιο η Bradbury's Cheese και χάλκινο η Olympus Dairy UK Ltd.

Το βραβείο "Χώτος" για το καλύτερο ελληνικό τυρί δόθηκε στην Αρβανίτης Α.Ε




Τα International Cheese Awards (www.internationalcheeseawards.co.uk) είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους σε εμβέλεια σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως. Έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και την πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο, στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής

Η εταιρεία Ήπειρος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το διαγωνισμό


Μία ακόμη σημαντική, διεθνή διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στο πλαίσιο των φετινών International Cheese Awards. Συγκεκριμένα, η νέα καινοτομία της εταιρείας, η Φέτα Π.Ο.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ με 40% λιγότερο αλάτι (από ομοειδή προϊόντα), αναδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα, νέα γαλακτοκομικά προϊόντα που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυριά με οφέλη για την υγεία»

Η τεχνογνωσία, η τεχνολογία και η άρτια εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής της ΗΠΕΙΡΟΣ, σε συνδυασμό με την έμπνευση, το μεράκι και την αφοσίωση των ανθρώπων της, οδήγησαν σε αυτές τις δύο βραβεύσεις για τη φέτα Ήπειρος με 40% λιγότερο αλάτι. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η φροντίδα των ανθρώπων της ΗΠΕΙΡΟΣ για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, οδηγεί επάξια τα προϊόντα στην κατάκτηση μίας θέσης στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, κερδίζοντας όχι μόνο διεθνή αναγνώριση, αλλά και μία μοναδική θέση στο τραπέζι και στην καρδιά των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών

Υπενθυμίζεται ότι η Φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ με 40% λιγότερο αλάτι (από ομοειδή προϊόντα), με τη μεστή και αυθεντική γεύση, παράγεται με 100% φυσικό τρόπο από αιγοπρόβειο γάλα, έχοντας όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν τυρί Π.Ο.Π.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία