BACK TO
TOP
Brand name

Από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή καινοτόμα φέτα

Στην παραγωγή ενός πλήρως αφυδατωμένου τυριού τύπου φέτας, που διατηρεί όλα τα αρώματα και τα ωφέλιμα στοιχεία του, τα οποία θα αναδεικνύονται όταν το προϊόν θα μπαίνει στη χωριάτικη σαλάτα και θα απορροφά το λάδι και τα υγρά της ντομάτας, προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή καινοτόμα φέτα

0
0

Το καινοτόμο προϊόν, που λόγω ακριβώς της έλλειψης νερού στο εσωτερικό του, θα μπορεί να διατηρείται εσαεί χωρίς να χαλάει, δημιουργήθηκε με τη μέθοδο του freeze drying από ερευνητική ομάδα του τμήματος τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων του Κολλεγίου Περρωτής, για λογαριασμό ελληνικής εταιρείας.

«Στόχος της είναι να το αναμείξει με ρίγανη και άλλα βότανα, ώστε να είναι ένα έτοιμο μείγμα για προσθήκη στην παρασκευή χωριάτικης σαλάτας», εξήγησε ο κ. Τρύφωνας Αδαμίδης, διευθυντής στο αρμόδιο τμήμα του Κολλεγίου Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αποφεύγοντας, για λόγους εμπορικής εμπιστευτικότητας, να μας αποκαλύψει την ταυτότητα της ελληνικής επιχείρησης, περιοριζόμενος να πει ότι το προϊόν προορίζεται για εξαγωγές.

Ανάλογα ερευνητικά project για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ένα εκ των οποίων και για τη δανέζικη πολυεθνική Arla, με σκοπό την αντιμετώπιση –σε επίπεδο επιβράδυνσης της εμφάνισής τους- κάποιων ειδικών μορφών μούχλας, έχει πολλά την περίοδο αυτή το Κολλέγιο Περρωτής και θα αρχίσουν να γνωστοποιούνται στο επόμενο διάστημα.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής παρουσίασης των εκπαιδευτικών δομών, των προγραμμάτων σπουδών και των στόχων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε δημοσιογράφους, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, η εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της και για 113 χρόνια μεταλαμπαδεύει στους νέους – κι όχι μόνο – γνώση.

Μέσω αυτής, προάγεται o αγροδιατροφικός κλάδος, η ελληνική οικονομία, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα. Οι επιτυχημένοι απόφοιτοι, τα ποιοτικά προϊόντα της και οι εκπαιδευτικές καινοτομίες της αποτελούν μία «ζωντανή» διαχρονική σφραγίδα ποιότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Άλλωστε, στις εγκαταστάσεις της έγινε η πρώτη παστερίωση γάλακτος στην Ελλάδα! Ήταν η πρώτη που διέθεσε στην ελληνική αγορά αυγά «ωμέγα 3». Οι γαλοπούλες της έχουν κατακτήσει το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, τα προϊόντα της είναι γνωστά για την ποιότητά τους και ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά ακόμη περισσότερα.

Με το χαρακτήρα προσφοράς της, τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και τους πετυχημένους αποφοίτους της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θεωρείται καταλύτης για εποικοδομητική αλλαγή στην περιοχή. Μαζί με το Perrotis College είναι εδώ για να προσφέρουν πραγματική εκπαίδευση, να μεταμορφώσουν, να ανοίξουν δρόμους.

Στόχος είναι οι απόφοιτοι να είναι εφοδιασμένοι με άρτιες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες, να παίξουν ηγετικό ρόλο στο επάγγελμα και στην κοινωνία που ζουν. Το Ίδρυμα προβλέπει κι εξελίσσεται με τα προγράμματά του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Βρίσκεται πάντοτε σε μια δυναμική κατάσταση, απορρίπτοντας καθετί στατικό.

Η ιστορία

Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1904, όταν μετά από 30 χρόνια ιεραποστολικής υπηρεσίας στα Βαλκάνια, ο Dr. John Henry House και η γυναίκα του, Susan Adeline, ίδρυσαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Οι εκτενείς λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης και η πρόσφατη, τότε, λειτουργία σιδηροδρομικών γραμμών έδωσαν πρόσβαση σε χωριά της ενδοχώρας, τους πληθυσμούς των οποίων στόχευε να υπηρετήσει η Σχολή. Οι πρώτοι μαθητές ήταν αγόρια, τα οποία είχαν ορφανέψει κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων που σηματοδότησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

Ο Dr. House ήταν γνωστός ως «πρακτικός ιδεαλιστής» και ήταν αφοσιωμένος «στην εκπαίδευση όλου του ατόμου: στο μυαλό, στα χέρια και στη ψυχή». Πρακτική άσκηση σε φυτά μεγάλης καλλιέργειας και σε λαχανικά, αμπελώνες και δενδρόκηπους, ζωική παραγωγή και παραγωγή μεταξοσκωλήκων και σε βιομηχανικές δεξιότητες όπως η ξυλουργία, οι κατασκευές και η σιδηρουργία, εξόπλισαν τους αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ώστε να πετύχουν στη γεωργία και – με τον καιρό – να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της αγροτικής Ελλάδας. Ταπεινές δωρεές κεφαλαίου και εξοπλισμού από ένα μικρό κύκλο υποστηρικτών στις Η.Π.Α., βοήθησαν το Ίδρυμα να επιβιώσει στα πρώτα του χρόνια, καθώς υπήρξε μάρτυρας των δύο Βαλκανικών πολέμων, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών και προσφύγων από την Μικρά Ασία στην Ελλάδα. Η δεκαετία του 1930, περίοδος επέκτασης των ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων και εισαγωγής των τελευταίων γεωργικών καινοτομιών στην Ελλάδα, έδωσε τη θέση της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, τον επακόλουθο Εμφύλιο Πόλεμο (και την απαγωγή από αντάρτες ολόκληρης της τάξης των τελειόφοιτων), αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν τον πόλεμο, για βελτίωση της ποιότητας της αγροτικής εκπαίδευσης που προσέφερε η Σχολή στον αγροτικό πληθυσμό.

Όλα αυτά τα 113 χρόνια λειτουργίας της, η Σχολή υπήρξε αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρος στην εκπαίδευση (βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών), καθώς και σε επίπεδο εγκαταστάσεων, πειραματισμών, έρευνας, καλλιεργειών και παραγωγής προϊόντων.

Σήμερα, υπό την ηγεσία του προέδρου της Δρα Πάνου Κανέλλη προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση και την εκπαίδευση των επιστημών ζωής στις ανάγκες του 21ου αιώνα, παραμένοντας πιστή στις ρίζες της και στη μακροχρόνια παράδοση της βιωματικής μάθησης.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα κύρια εκπαιδευτικά τμήματα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Γενικό Λύκειο, η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο, Πρόγραμμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» για αποφοίτους λυκείου, Σεμινάρια Ενηλίκων και Γεωργικές Εφαρμογές), το Perrotis College και από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η Μεταπτυχιακή Σχολή του Perrotis College.

Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Το Γενικό Λύκειο της Σχολής προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών σε συνδυασμό με τη διευρυμένη διδασκαλία των αγγλικών αλλά και των θετικών επιστημών και των επιστημών ζωής με θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα. Οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου εισάγονται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ή σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ μέσω του προγράμματος «Σπουδές στην Αμερική».

Το Επαγγελματικό Λύκειο είναι πραγματικά ένα σύνθετο και μοναδικό σχολείο. Συνδυάζει την παροχή γενικής εκπαίδευσης ψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της γεωπονίας, των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Η πρόσθετη βιωματική εκπαίδευση (πρακτική άσκηση) είναι ένα μοναδικό σε όλη τη χώρα πρόγραμμα μάθησης, υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι μαθητές αποκτούν σχετικό πιστοποιητικό. Οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο Ειδικότητας Επιπέδου 3 και εισάγονται σε ΑΤΕΙ με ποσοστά επιτυχίας συντριπτικά μεγαλύτερα από όλα τα άλλα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το Perrotis College που ιδρύθηκε το 1996, εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται  στην αγγλική γλώσσα οδηγούν στην απονομή πτυχίου BSc (Hons) και προετοιμάζουν τους σπουδαστές του να αναλάβουν θέσεις στους τομείς των επιστημών ζωής,  διοίκησης του αγροδιατροφικού τομέα, τεχνολογίας τροφίμων, γεωργίας ακριβείας και διατήρησης φυσικών πόρων.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2012 ενώ το 2013 ιδρύθηκε και το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College.

Η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η οποία επιβλέπει και το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής, προσφέρει μαθήματα βραχείας διάρκειας, σεμινάρια, εργαστήρια και συνεδρίες για ενήλικες αστικών και αγροτικών περιοχών με στόχο να μεταδώσει τη ζωτική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές. Επίσης, προσφέρει το ελληνόφωνο μονοετές πρόγραμμα σπουδών «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» για αποφοίτους λυκείου.

Το Σεπτέμβριο του 2011 εγκαινιάστηκε το Πρόγραμμα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδρυση Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της βιωματικής μάθησης. Από το 2013 λειτουργεί και Δημοτικό Σχολείο ενώ το 2019 αναμένεται και ή έναρξη λειτουργίας του Γυμνασίου.

Τέλος, η συμβουλευτική αποτελεί σημαντικό τομέα της Σχολής και συμβάλλει οργανωμένα και προγραμματισμένα στις προσπάθειες ανάδειξης της γεωργικής οικονομίας και της οικονομίας της υπαίθρου ως ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας.

Προϊόντα Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έγινε γνωστή για το γάλα της λίγο μετά την ίδρυσή της. Μαθητές μετέφεραν γάλα από τις αγελάδες ποικιλίας Guernsey της Σχολής στον κεντρικό σταθμό του Ερυθρού Σταυρού που λειτουργούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη διανομή του σε οικογένειες προσφύγων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα τη Μικρά Ασία. Το 1935, η Σχολή άρχισε να παράγει παστεριωμένο γάλα στην Ελλάδα ανοίγοντας το πρώτο εργοστάσιο παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος. Εφαρμόζοντας, μέσα στις δεκαετίες, αμερικανικές πρακτικές στους τομείς της παραγωγής γάλακτος και της διαχείρισης, σήμερα η Σχολή διαθέτει ένα κοπάδι αγελάδων Holstein– Friesian που κατατάσσεται στο 10% των καλύτερων κοπαδιών παγκοσμίως. Το 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας που εισήγαγε νέα γαλακτοκομικά προϊόντα επιπλέον του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο στην Ελλάδα. Γάλα με χαμηλά λιπαρά (1.5%) και παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι διατίθενται επίσης στην αγορά από το 2012, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το προσωπικό και οι μαθητές που εκπαιδεύονται στο πτηνοτροφείου του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Σχολής είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή αυγών προς λιανική πώληση. Όλα τα αυγά της Σχολής είναι «Ωμέγα 3», τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από ένα κοινό ερευνητικό έργο μεταξύ του ΑΠΘ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και παρουσιάστηκαν στον Έλληνα καταναλωτή το 1997, καθιστώντας τα, τα πρώτα αυγά «Ωμέγα 3» που μπήκαν στην ελληνική αγορά.

Δημοφιλείς είναι και γαλοπούλες που εκτρέφονται από το προσωπικό και τους μαθητές της Σχολής και είναι διαθέσιμες ως φρέσκο προϊόν μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών το Νοέμβριο και δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Η Σχολή εισήγαγε τις γαλοπούλες της στην ελληνική αγορά στη δεκαετία του 1970. Σήμερα οι καταναλωτές εξακολουθούν να επωφελούνται από τα συνεχή ερευνητικά προγράμματα της Σχολής σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των πουλερικών και την ποιότητα κρέατος. Οι γαλοπούλες της Σχολής πωλούνται μόνο νωπές και εποχιακά, κατακτώντας μια εξίσου υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών για τη φρεσκάδα, την εμφάνιση, τη γεύση και τη διατροφική τους αξία. Από τον Απρίλιο 2013, μέρος των γαλοπούλων της Σχολής, μετά από επεξεργασία για την παρασκευή υψηλής ποιότητας αλλαντικών μέσω εταίρου στη βιομηχανία τροφίμων, διατίθενται στους καταναλωτές που θέλουν στο τραπέζι τους ανώτερη ποιότητα και μοναδική γεύση.

Τα παραδοσιακά Ελληνικά ζυμαρικά «χυλοπίτες» και «τραχανάς», φτιαγμένα από σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα και από φρέσκο παστεριωμένο γάλα και αυγά «Ωμέγα-3» που παράγονται στη Σχολή, εισήχθησαν σε εξειδικευμένα καταστήματα και σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το 2011.

Οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της γαλακτοκομικής, πτηνοτροφικής και φυτικής παραγωγής, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό Αμπελώνα και Οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ερυθρός επιτραπέζιος οίνος της ποικιλίας Ξινόμαυρου αλλά και τσίπουρο. Ακόμη, οι μαθητές παράγουν και πωλούν ποσότητες λαχανικών, ρυζιού, οσπρίων, ελαιόλαδου και μελιού, αρωματικά φυτά καθώς και φρέσκα λουλούδια όπως κρίνα, ανεμώνες και φρέζες κ.α.

 

Κυριότεροι «σταθμοί» της πολύχρονης ιστορίας της Σχολής

1894 

·        Ο Dr. John Henry House, Αμερικανός ιεραπόστολος, και η γυναίκα του Susan AdelineBeers House έρχονται στη Θεσσαλονίκη από την πόλη Samovok κοντά στη Σόφια.

1901

·        Απαγωγή και πληρωμή λύτρων της Αμερικανίδας Ellen Stone και της Madame Tsilka.

 1902

·        Ο Dr. House αγοράζει μια έκταση γης 200 στρεμμάτων 10 χλμ νοτιοανατολικά της

Θεσσαλονίκης. Φυτεύει 400 μουριές, ανοίγει ένα πηγάδι 55 μέτρων και προσλαμβάνει τον πρώτο υπάλληλο: έναν κηπουρό.

 1904

·        Το Γεωργικό και Βιομηχανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (που λίγο αργότερα θα μετονομαστεί σε Αμερικανική Γεωργική Σχολή ή Γεωργική Σχολή) ενσωματώνεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ως εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός.

 1911

·        Πρώτη αποφοίτηση μαθητών.

 1918

·        H  Αμερικανική Γεωργική Σχολή αναγνωρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση ως Ίδρυμα που προσφέρει 5ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης σε αγόρια 15 ετών και άνω.

1922

·        Μικρασιατική Καταστροφή και ανταλλαγή πληθυσμών. Φτάνει στη Σχολή ο Θεόδωρος Λίτσας, πρόσφυγας από τη Σμύρνη. Ξεκινά η οικοδόμηση του κτιρίου Princeton, του «Παρθενώνα» της Σχολής.

 1926

·        Ο Charles Lucius House (γιος και διάδοχος του ιδρυτή) βραβεύεται με τον Αργυρό Σταυρό του Φοίνικα από την ελληνική κυβέρνηση.

 1932

·        Ο Charles Lucius House βραβεύεται με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος από την ελληνική κυβέρνηση.

 1932

·        Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή βραβεύεται με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.

1935

·        Φρέσκο, παστεριωμένο γάλα εισάγεται στην Ελλάδα με την έναρξη λειτουργίας εγκαταστάσεων παστερίωσης και εμφιάλωσης, για τη διανομή γάλακτος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην αγορά.

 1941

·        Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κλείνει. Ο χώρος της Σχολής επιτάσσεται από τις Δυνάμεις του Άξονα.

 

 1942

·        Ο Charles Lucius House και η Ann Kellogg House απελάσσονται  σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Liebenau και Ιlag VII/Laufen.

 1945

·        Ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 1946

·        Ίδρυση της Σχολής Θηλέων (με επίσημη ονομασία: Quaker Domestic Training School).

 1949

·        Ομάδα ανταρτών απαγάγει την τάξη των τελειόφοιτων.

 1955

·        Ο Bruce McKay Lansdale γίνεται ο τρίτος πρόεδρος της Σχολής.

1962

·        Ο Bruce McKay Lansdale βραβεύεται με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος από την ελληνική κυβέρνηση.

 1978

·        Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εφαρμόζει εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος εκπαιδευτικά προγράμματα Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής.

 1986

·        Ο Bruce McKay Lansdale τιμάται ως Διοικητής του Τάγματος Τιμής από την ελληνική κυβέρνηση.

 1989

·        Ο George Draper γίνεται ο τέταρτος πρόεδρος της Σχολής.

 1996

·        Ίδρυση του Dimitris Perrotis College of Agricultural Studies.

 1998

·        Δημιουργείται Τμήμα Δια Βίου Μάθησης.

1999

·        Ο David Buck γίνεται ο πέμπτος πρόεδρος της Σχολής.

 2001

·        Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τη Σχολή «για την εκπαίδευση που παρέχει στους νέους αγροτικών περιοχών και για τη συνεισφορά της στην αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας από το 1904».

 2004

·        Συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (1904 - 2004).

2004

·        Ο Μανώλης Στεφανάκης γίνεται ο έκτος πρόεδρος της Σχολής.

 2005

·        Ο William W.McGrew γίνεται ο έβδομος πρόεδρος της Σχολής.

 2006

·        Δημιουργούνται και λειτουργούν στο Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νέα προγράμματα Επαγγελματικού Λυκείου, Γενικού Λυκείου, και Επαγγελματικής Σχολής.

2007

·        Το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences επεκτείνει την εκπαιδευτική του δράση σε σπουδές B.Sc. (Hons).

 2009

·        Ο Δρ. Πάνος Κανέλλης γίνεται ο όγδοος πρόεδρος της Σχολής.

 2010

·        Έναρξη λειτουργίας Εκπαιδευτικού Γαλακτοκομείου και Επιδεικτικού Κέντρου Επεξεργασίας Γάλακτος. Έναρξη λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή».

2011

·        Ίδρυση Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αμερικανικής  Γεωργικής Σχολής.

 2012

·        Ίδρυση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας υπό τη διεύθυνση του Perrotis College.

 2013               

·        Έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου του Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης στο χώρο της Σχολής. Έναρξη λειτουργίας των νέων Ερευνητικών Εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή».     

·        Έναρξη λειτουργίας των Επιστημονικών Εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή» στο Perrotis College.

·        Ίδρυση του Κέντρου Ελιάς Krinos του Perrotis College.

 2014

·        Έναρξη του ελληνόφωνου μονοετούς προγράμματος «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» στο Perrotis College.

2016                

·        Ίδρυση της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Projects.   

·        Θεμελίωση Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή».

·        Ανακαίνιση Perrotis College για στέγαση Κτιρίου Μεταπτυχιακών Σπουδών Seth Frank.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία