BACK TO
TOP
Brand name

Βουλγαρικό αίτημα για πέντε ΠΟΠ προϊόντα

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, η Βουλγαρία σχεδιάζει να κινήσει τις διαδικασίες για ένταξη 5 παραδοσιακών προϊόντων της στο ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων - ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ – ΠΓΕ).

2
0

Τα εν λόγω προϊόντα, που θεωρούνται ως τα πιο «ώριμα» για ένταξη στο σύστημα προστασίας της ΕΕ, είναι το «φρέσκο χοιρινό κρέας Ανατολικών Βαλκανίων» (Прясно месо от източнобалканска свиня), η ποικιλία ροζ ντομάτας από την περιοχή Kurtovo Konare, το τσάι από την οροσειρά Strandzha, μια ποικιλία κρεμμυδιού (Баничански лук) και τα φημισμένα στη Βουλγαρία φασόλια της περιοχής του Smolyan.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη εξασφαλίσει, μέσω κοινοτικών κονδυλίων, ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ για την προώθηση των συγκεκριμένων παραδοσιακών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως δήλωσε ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Momchil Nekov, «συνολικά τριάντα «αυθεντικά» βουλγαρικά προϊόντα έχουν επιλεγεί, προκειμένου σταδιακά να ενταχθούν στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας παραδοσιακών προϊόντων, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης εκστρατείας προώθησης των αυθεντικών γεύσεων των τοπικών προϊόντων της χώρας, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση Slow Food».

Σύμφωνα με τον κ. Nekov, θεωρήθηκε επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης της συγκεκριμένης εκστρατείας, λόγω της συρρίκνωσης της παραγωγής αυθεντικών, τοπικών βουλγαρικών προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία