BACK TO
TOP
Brand name

Διεθνής διάκριση για ελληνικό ελαιόλαδο

Στην κορυφή του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο.

aelaiwnesakelaropouloumajesticbottles

18
0

Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία. Kατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flavored Evoo, συναγωνιζόμενο με δείγματα από άλλες 30 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε από τη Διεθνή Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνου και Ποτών (World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits) η παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018» που περιέχει όλα τα ελαιόλαδα τα οποία διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς το 2018 για την ποιότητα τους.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψη 28 διαγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια των οποίων ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες-παραγωγούς ελαιόλαδου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και ύστερα για εμάς» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας και χημικός μηχανικός (MSc) Νίκος Σακελλαρόπουλος. «Πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το ελαιόλαδό μας ‘Συλλεκτικόν’ ενώ φέτος με το ‘Majestic’ κατακτήσαμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στη λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO (EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας τη χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο από την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Πηγή: ilialive.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία