BACK TO
TOP
Brand name

Με πάρτυ γιόρτασε τα 60 χρόνια το Κατώγι Αβέρωφ

Το Κατώγι Αβέρωφ συμπληρώνει φέτος εξήντα χρόνια και γιόρτασε τα γενέθλιά του σε μια λαμπερή γιορτή στον χώρο Amalias 36 που πλαισιώθηκε από ξεχωριστούς συνεργάτες.

apartykatwgiaberwf

133
0

Ο Νίκος Καραθάνος, βραβευμένος chef με αστέρι Michelin, που έχει αναλάβει και το γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Cookoovaya επιμελήθηκε τα εδέσματα.



Η ομάδα των Clumsies, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου, εμπνεύστηκε και υλοποίησε τα κοκτέιλ που πλαισίωσαν τη βραδιά μαζί με τα κρασιά.





Η Μαρίζα Ρίζου δημιούργησε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα με τα τραγούδια της και την εγκάρδια, γεμάτη κέφι παρουσία της.



Αφού δόθηκε ραντεβού και για τον εορτασμό των εκατό χρόνων με οδηγό το όραμα του Ευάγγελου Αβέρωφ που συνέλαβε ένα ευρύτερο πλάνο ανάπτυξης για το Μέτσοβο με άξονες την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την παραγωγή και τη γαστρονομία.  Κατά την έρευνά του για το Μέτσοβο βρήκε ένα παλιό κατάστιχο του 17ου αιώνα που αναφέρει τις εκτάσεις των αμπελώνων που κατείχαν οι κάτοικοι του χωριού. Έψαξε τον αμπελώνα και ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα που τον αναστάτωσε βαθιά. Έχοντας μαζί του μια χούφτα ανθρώπων ξεκίνησε να φέρνει τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα, χίλια επίλεκτα φυτά φυτεύθηκαν στον αμπελώνα του Γινιέτς. Οι πρώτες οινοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της Βασιλαρχόντισσας.



Το 1989, η σκυτάλη πέρασε στον γαμπρό του, Σωτήρη Ιωάννου. Η παράλληλη ενασχόλησή του με το κρασί και την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ έδωσε μία άλλη προοπτική στον τρόπο διοίκησης της εταιρείας.  Καλλιεργήθηκαν νέες ποικιλίες, το οινοποιείο επεκτάθηκε και εκσυγχρονίστηκε, τα κρασιά πλήθυναν και πραγματοποιήθηκαν πρωτοποριακές για την εποχή οινοποιήσεις.


Η οικογένεια Ιωάννου

Το Κατώγι Αβέρωφ εισήλθε σε μία περίοδο έντονης εξωστρέφειας με  τα εγκαίνια της μυσταγωγικής επισκέψιμης διαδρομής στους χώρους του οινοποιείου και την έναρξη της λειτουργίας του ως ξενοδοχείο. Από λίγους μεμονωμένους επισκέπτες μέσα σε λίγα χρόνια το Κατώγι Αβέρωφ κατορθώνει να δέχεται 20.000 επισκέπτες ετησίως. Ο  μικρός «οργισμένος κρασότοπος» του Μετσόβου έχει ανθίσει.



«Είναι ένα όραμα που περνά από γενιά σε γενιά» αναφέρει ο Αλέξανδρος Ιωάννου, εγγονός του Ευάγγελου Αβέρωφ, που από το 2015 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και ζει πλέον στο Μέτσοβο, εκεί που χτυπά η καρδιά της εταιρείας. «Η διαμονή μου στο Μέτσοβο με βοήθησε να καταλάβω την αγάπη που έτρεφε ο παππούς μου γι’ αυτό». Με την ίδια αγάπη ο Αλέξανδρος Ιωάννου έρχεται αντιμέτωπος με τις προκλήσεις της εποχής και θέτει νέους στόχους, όπως η έρευνα στο αμπέλι και η εξερεύνηση νέων ποικιλιών, η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων, των κρασιών και των υπηρεσιών, ο εμπλουτισμός του οινοτουρισμού με νέες εμπειρίες.



Το Κατώγι Αβέρωφ, από το 1959, καλλιεργεί τους πιο ορεινούς αμπελώνες στην Ελλάδα, στις πλαγιές της Πίνδου, παράγοντας κρασιά με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Το μοναδικής αισθητικής οινοποιείο βρίσκεται στο Μέτσοβο και προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν  σ’ ένα πολυδιάστατο θεματικό οινικό πάρκο εμπνευσμένο από τον οίνο. Με τη χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων και την κατάλληλη παρέμβαση στα κελάρια και τους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, η ξενάγηση προσφέρει γνώσεις και γεννά συναισθήματα στους επισκέπτες, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να βιώσουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο τη γνωριμία  και το ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρο στο οινικό τουρισμό, επιδιώκοντας μέσω της πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του, να συνδυάσει τον κόσμο του κρασιού με την τέχνη και τη φιλοξενία.


το προσωπικό του Κτήματος Αβέρωφ

 

Σημειώνεται ότι το Κατώγι θα συμμετέχει στις 02-04 Μαρτίου στην έκθεση Οινόραμα (αναλυτικά εδώ) στην Κόκκινη Αίθουσα 3, Stand 25.



Περισσότερες πληροφορίες
:

Μαρία Δήμου

email: mdimou@katogiaveroff.gr

www.katogiaveroff.gr     

www.katogiaveroffhotel.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία