BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Μέχρι 17 Ιουλίου οι προσφορές για αγορά της Μινέρβα Ελαιουργική

Μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου παρατάθηκε η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ελαιουργική, η οποία ελέγχεται από την Peterson Zochonis.

62ad7158807a42bb8ace882815403ea5_XL

30
0

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, η διαδικασία φέρεται να έχει ξεκινήσει πριν από περίπου τρεις μήνες και το τίμημα για το σύνολο της δραστηριότητας της «Μινέρβα» κυμαίνεται γύρω στα 40 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ελάχιστο τίμημα στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Μέλισσα- Κίκιζας και το private equity fund ελληνικών συμφερόντων Diorama, διαχείρισης της Deca Investments αναμένεται να αποτελέσουν τους κύριους διεκδικητές. Παρ’ ότι σύμβουλος πώλησης και δυνητικοί αγοραστές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, προσδοκόνται, όπως αναφέρεται στα μέσα, προσφορές γύρω στα 40 εκατ. ευρώ, περίπου 10 φορές τα EBITDA της τελευταίας χρήσης (1/7/2017-30/6/2018). Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καθαρός δανεισμός αυτή θα είναι και η συνολική αξία της εταιρείας. 
Η χρήση 2017-18 αποτελεί τη δυσκολότερη των τελευταίων ετών για την ελαιουργική εταιρεία, που έχει επεκταθεί τελευταία στην παραγωγή φέτας και ξυδιού. Μέχρι τώρα η Peterson Zochonis εισέπραττε ικανοποιητικά μερίσματα από την Μινέρβα ενώ έλαβε και γύρω στα 12 εκατ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου. Από δανεισμό θα προέλθει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου η χρηματοδότηση του τιμήματος από την Μέλισσα – Κίκιζας, ενώ το private equity fund θα καλύψει μέρος του τιμήματος από τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία