BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Στρατηγική συνεργασία της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» και Limnos Organic Wines

Την ανάθεση της αποκλειστικής διάθεσης των οίνων της Limnos Organic Wines στην «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» για την εγχώρια αγορά και διεθνή αγορά αφορά η στρατηγική συνεργασία που σύναψαν οι δύο εταιρείες.

sinergasia-GWC-limnos-wines

19
0

Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» ξεκίνησε την ιστορία της, στα τέλη του 19ου αι, με την επωνυμία «Κουρτάκη», της οικογένειας που τη διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Μπαίνοντας δυναμικά στη δέκατη τρίτη δεκαετία της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, η εμβέλειά της απλώνεται από την Αιγιάλεια ως την Θεσσαλία, από τη Μαντινεία ως τη Μακεδονία, από τη Νεμέα ως την Κρήτη, παράγοντας και διακινώντας κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ. Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων οινικών φυσιογνωμιών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, συμβάλλει σημαντικά στην καθιέρωση της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα και αποτελεί τον βασικό πρεσβευτή του Ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, με κρασιά τα οποία είτε οινοποιεί και εμφιαλώνει η ίδια στις εγκαταστάσεις της, είτε οινοποιούν και εμφιαλώνουν οι καλύτεροι οινοποιοί της χώρας, οι οποίοι συνεργάζονται εμπορικά μαζί της.

H Limnos Organic Wines, αποτελεί μια δυναμική εξωστρεφή εταιρία που επικεντρώνεται σε βιολογικούς οίνους υψηλής ποιότητας αποκλειστικά από τα ηφαιστειακά εδάφη της νήσου Λήμνου. Η επιχειρηματική της δράση συμβαδίζει με την υψηλή ποιότητα και την αειφόρο ανάπτυξη του αγροτικού τοπίου. Απευθυνόμενη στο παγκόσμιο κοινό, παράγει ένα πλούσιο portfolio κορυφαίας ποιότητας βιολογικών οίνων, επικεντρωμένων στις δύο βασικές ποικιλίες οινοποίησης το ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΛΗΜΝΙΟ αλλά και με εξειδίκευση στις αιγαιοπελαγίτικες εκφάνσεις των ποικιλιών ΑΣΥΡΤΙΚΟ, και ΦΩΚΙΑΝΟ αλλά και στους γλυκούς επιδόρπιους και αφρώδεις οίνους.

Με διακριτική πολυτέλεια και απλότητα, η ταυτότητα των οίνων της Limnos Organic Wines “αφηγείται” τη συναρπαστική ιστορία του μοναδικού ηφαιστειακού terroir της Λήμνου εκφράζοντας τον τόπο καταγωγής τους. Η συμφωνία βασίστηκε στην αμοιβαία εκτίμηση κι εμπιστοσύνη, με γνώμονα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την καινοτομία. Οι βιολογικοί οίνοι Λήμνου είναι ήδη ένα ισχυρό premium brand, και στόχος είναι το αποτύπωμά του να καθιερωθεί ως ICONIC BRAND διαχρονικά τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Σαββόγλου συνιδιοκτήτης και Οινοποιός της Limnos Organic Wines δηλώνει: «Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας για την ακόμα πιο ευρεία και άσειστη εδραίωση των βιολογικών οίνων της Λήμνου, στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά οίνου, η οποία επιτάσσει την ύπαρξη επιλεγμένων συνεργειών, με κοινό όραμα και στόχους. Προσδοκούμε ότι η συνεργασία αυτή θα στεφθεί με επιτυχία.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», κ. Δημήτρης Κουρτάκης δηλώνει: «Η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, καθώς συνδέεται με μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδος, και ιδίως με τη Limnos Organic Wines και τα υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικά προϊόντα της. Η Limnos Organic Wines, εκπροσωπώντας επάξια το μοναδικό αυτό terroir, έχει όλα τα εφόδια με τη συνεργασία αυτή για να κατακτήσει την πρωταγωνιστική θέση που της αξίζει, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία