BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Σκάνδαλο σε διαδεδομένο πιάτο της κινεζικής κουζίνας

Διατροφικό σκάνδαλο χτυπά την πόρτα της Κίνας μετά από κατάσχεση 30.000 τόνων από μολυσμένα πόδια κότας.

Σκάνδαλο σε διαδεδομένο πιάτο της κινεζικής κουζίνας

1
0

Προκειμένου να είναι αρεστά προς το καταναλωτικό κοινό τα πόδια κότας ως προς το χρώμα τουλάχιστον οι κινέζοι πρόσθεταν υπεροξείδιο του υδρογόνου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μία ανόργανη χημική ένωση υδρογόνου και οξυγόνου με χημικό τύπο Η2Ο2πού χρησιμοποιείται ως λευκαντικό για την λεύκανση του πολτού, για την ιστορία, σε αραιό υδατικό διάλυμα χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό,  που είναι γνωστό με την ονομασία οξυζενέ.

 Αφού πραγματοποιήθηκαν επιδρομές από τις αρμόδιες αρχές  σε τρεις επαρχίες της επικράτειας με σύνολο εννέα εργοστάσια των Jiangsu, Anhui, Henan, και Guangdong, που επηρεάζουν πολλές γνωστές μάρκες των ποδιών κοτόπουλου όπου πωλείται στα καταστήματα, κατάφεραν να συλλάβουν 38 άτομα που ήταν στο κύκλωμα για την προώθηση των μολυσμένων προϊόντων.

Μάλιστα δεν είναι πρώτη φορά που ένα διατροφικό σκάνδαλο χτυπά την πόρτα της Κίνας αφού πρόσφατα η αμερικανική βιομηχανία σάλτσας κέτσαπ H.J. Heinz απέσυρε βρεφικά δημητριακά λόγω αυξημένων επιπέδων μολύβδου (Pb). Το χημικό αυτό στοιχείο εφόσον εκτεθεί στην φύση και έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε νεφρά, συκώτι, αίμα, δερματίτιδες - αλλεργίες, προβλήματα σε πνεύμονες με μόνιμα αναπνευστικά προβλήματα κάποιες φορές καθώς και καρκινογενέσεις.

Η χρήση του είναι σε μονώσεις, στις μπαταρίες αυτοκινήτων, στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε διάφορα κράματα και σε καμία περίπτωση για προώθηση τροφίμων στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός όπου η εταιρία McDonald's και η μητρική της KFC, Yum Brands ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο, όπου Κινέζοι προμηθευτές και σε αυτή την περίπτωση έδιναν ληγμένα κρέατα και παραποιούσαν ημερομηνίες παραγωγής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι τα μολυσμένα πόδια κότας ήρθαν στο φως της επιφάνειας για πρώτη φορά από την ανατολική Κίνα.

Τέλος, τα πόδια κότας είναι πολύ διάσημο μενού στους καταλόγους της κινέζικης κουζίνας, κυρίως για την παραγωγή «πηχτής» σούπας. Αξίζει να τονιστεί  σε αυτό το σημείο ότι η Κίνα πέρσι ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ποδιών κότας που εξήγαγαν οι ΗΠΑ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία