BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Άγνωστα οφέλη προσφέρει η κορινθιακή σταφίδα

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η κορινθιακή σταφίδα επιτυγχάνει ακόμα και βελτίωση των δεικτών υγείας σε ασθενείς με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου II αλλά και προστασία έναντι του καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου, σύμφωνα με έρευνες και κλινικές μελέτες που διεξάγει ο Σ.ΚΟ.Σ. ΑΣΕ από το 2009.

Μόνο μέσω Αμπελουργικού Μητρώου η δήλωση της σταφίδας για οινοποίηση

3
0
Επιστημονικά στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα σπάνια συστατικά της κορινθιακής σταφίδας έχουν υψηλό όφελος για την υγεία μας. Σε διαβητικούς ασθενείς βρέθηκε ότι η αντικατάσταση μέρους ανθυγιεινών σνακς με μικρές ποσότητες κορινθιακής σταφίδας, επιτυγχάνει να μειώσει τη διαστολική αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στο αίμα. Η σταφίδα είναι φρούτο μέτριου γλυκαιμικού δείκτη και μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια  από τους διαβητικούς ασθενείς, αντί γλυκίσματος, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής
 
Δεδομένου ότι μόνο το 11% των Ευρωπαίων και Αμερικανών καταναλώνουν ημερησίως τις συνιστώμενες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση κορινθιακής σταφίδας που περιέχει αντιοξειδωτικά όμοια με αυτά των φρούτων, μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη των πολύτιμων συστατικών που χάνουμε με τις λανθασμένες διατροφικές επιλογές
 
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διοργάνωσε στις 5 Δεκεμβρίου εσπερίδα με θέμα «Κορινθιακή σταφίδα: υγεία και προοπτικές» στην οποία αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα για την κορινθιακή σταφίδα
• Η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Κορινθιακής Σταφίδας,ΕΣΠΑ 2007-2013. Ανδριάνα Καλιώρα, Επικ Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
• Διατροφή και Σακχαρώδης Διαβήτης η θέση της Κορινθιακής σταφίδας στη διατροφή ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Νικόλαος Τεντολούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠ
• Δεδομένα για την in vitro χημειοπροστατευτική δράση και την in vivo απορρόφηση των συστατικών της Κορινθιακής σταφίδας
Αριστέα Γκιοξάρη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανειστημίου
• Η έρευνα στην Ελλάδα για τη διατροφική αξία της Κορινθιακής σταφίδας. Η συνέργεια της επιστημονικής έρευνας και της βιομηχανίας τροφίμων
Βάιος Καραθάνος, Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
• Η μαγειρική αξιοποίηση της Κορινθιακής Σταφίδας. Παραδοσιακή κουζίνα και εξελιγμένες τεχνικές στη μαγειρική
Γεώργιος Παλησίδης, Ερευνητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το ερευνητικό έργο του Σ.ΚΟ.Σ. ΑΣΕ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους καθώς και από την ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία