BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Με βούλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων φαρμακευτικό φυτό η μαστίχα

Την αναγνώρισή του ως φυσικό φαρµακευτικό προϊόν κέρδισε επίσηµα και οριστικά η µαστίχα από την ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Φαρµάκου (ΕΜΑ), που συνεδρίασε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Με βούλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων φαρμακευτικό φυτό η μαστίχα

14
0

Η απόφαση της ολοµέλειας του ΕΜΑ ελήφθη µε την συντριπτική πλειοψηφία 25 ναι και τρία όχι (Γερµανία, Αυστρία και ∆ανία) και ουσιαστικά επιβεβαιώνει την απόφαση του περασµένου Οκτωβρίου κατά της οποίας είχαν ασκήσει ένσταση οι τρεις προαναφερθείσες χώρες.

Μετά την περίοδο της δηµόσιας διαβούλευσης στον ιστότοπο της ΕΜΑ και στις αρχές ∆εκεµβρίου υπεβλήθησαν οι ενστάσεις. Ακολούθησε η απόφαση της 2ας Φεβρουαρίου, µε την οποία οι ενστάσεις απορρίπτονται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούµπος, µετά την ανακοίνωση της απόφασης µε ανάρτησή του στα µέσω κοινωνικής δικτύωσης επισηµαίνει ότι «προσπαθούµε στρατηγικά να αυξήσουµε την προστιθέµενη αξία της µαστίχας, προς όφελος του µαστιχοπαραγωγού, και της οικονοµίας. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει την αναγκαστικότητα και την ΕΜΧ!».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία