BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Νέο σχέδιο χρειάζεται ο αγροτοδιατροφικός τομέας

Να δοθεί έμφαση στα επώνυμα αγροτικά προϊόντα και τις εξαγωγές, τόνισε απ' τη Ροδόπη ο Μπόλαρης.

1
0

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η χώρα έχει εξαιρετικές δυνατότητες στον αγροτοδιατροφικό τομέα και για να τις αξιοποιήσουμε αυτές χρειαζόμαστε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, κατά τη δεύτερη ημέρα περιοδείας του στη Θράκη.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αναπληρωτής αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων, την ενσωμάτωση της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία, την πιστοποίηση της ποιότητας και, τέλος, στα επώνυμα προϊόντα και τις εξαγωγές.

«Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε αξία στο προϊόν, αυξάνουμε την τιμή στον παραγωγό, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν κρίσιμα προϊόντα που εφαρμόστηκαν λάθος πολιτικές, όπως είναι το βαμβάκι και χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης στη διαχείριση αυτών των προϊόντων. Τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε μία νέα υπουργική απόφαση για τη βαμβακοκαλλιέργεια. Αυτά συζητούμε με την εθνική διεπαγγελματική οργάνωση για το βαμβάκι και τις ομάδες παραγωγών στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αλλάζοντας το κλίμα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στην τυποποίηση, στη μεταποίηση και στις εξαγωγές, αλλάζουμε το κλίμα στην οικονομία της χώρας», κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.

Ο αναπληρωτής επισκέφθηκε, αρχικά, τους αλιείς στον παραθαλάσσιο οικισμό του Φαναρίου και στη συνέχεια περιηγήθηκε σε μονάδες μεταποίησης βάμβακος, παραγωγής μπύρας και τυροκομικών προϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, στον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό «Μαρώνεια» και στο Οινοποιείο «Κίκονες».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία