BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνονται ετήσιος θεσμός

Τη θεσμοθέτηση της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» σε ετήσια βάση ανακοινώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης που επεφύλαξε το ελληνικό κοινό.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνονται ετήσιος θεσμός

1
0

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία της επίσκεψης του καταναλωτή σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν για το κοινό τα ζυθοποιεία τους σε όλη την Ελλάδα για ένα Σαββατοκύριακο, διοργανώνοντας μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, από σεμινάρια και ξεναγήσεις μέχρι γευστικές δοκιμές, όλα με ελεύθερη είσοδο. Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2018 πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησε μαζί με εργαζόμενους και ειδικούς μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνεται με στόχο τη γνωριμία του Έλληνα καταναλωτή με το ζύθο, την εξοικείωσή του με την παραγωγική διαδικασία ζυθοποίησης, τη γνωριμία του με την πρώτη ύλη και με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Η μεγάλη ανταπόκριση και τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας της μπύρας και την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής οδήγησε τους υπεύθυνους της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην απόφαση για θεσμοθέτηση της πρωτοβουλίας και επανάληψής της σε ετήσια βάση.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία