BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ποιότητα στο ελαιόλαδο το Εργαστήρι ΣΕΒΙΤΕΛ

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει το ελληνικό ελαιόλαδο απέναντι στους ανταγωνιστές του είναι η ποιότητα, ενώ η οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη ποιότητας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

DSC0309-1600x800

30
0

Δεδομένου ότι το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας με μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία, η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητάς του αποτελεί παράγοντα για την προοπτική και το μέλλον του προϊόντος.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται ο σκοπός και η αποστολή του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ, που ιδρύθηκε το 2012 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Τυποποιητών Ελαιολάδου (ΕΣΒΙΤΕ), το οποίο παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του Συνδέσμου και γενικότερα σε όλους όσους ασχολούνται επιχειρηματικά με το προϊόν. Οι υπηρεσίες αυτές εξυπηρετούν  και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της βελτίωσης και διασφάλισης της ποιότητας του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Το Εργαστήριο διαθέτει οχτώ καμπίνες δοκιμών και η Ομάδα Δοκιμαστών αποτελείται από 18 μέλη. Υπεύθυνη της Ομάδας Δοκιμαστών είναι η κα. Έφη Χριστοπούλου, πρώην στέλεχος των χημικών εργαστηρίων του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης, και αναγνωρισμένη γευσιγνώστρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC).

Από το 2017, με την συγχώνευση ΕΣΒΙΤΕ και ΣΕΒΙΤΕΛ, υπό την ομπρέλα του ΣΕΒΙΤΕΛ, το Εργαστήριο μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στα γραφεία του ΣΕΒΙΤΕΛ στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Εργαστήριο είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης , και αναγνωρισμένο από το IOC, ενώ τέλος συμμετέχει, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, στις κατ’ έφεση εξετάσεις παρθένων ελαιολάδων.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία