BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Κακόβουλο το δημοσίευμα για την πατάτα Νάξου λέει η ΕΑΣ

Την αντίδραση της ΕΑΣ Νάξου προκάλεσε ένα ανυπόγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα: «Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα» και αναφέρεται στην πατάτα Νάξου.

Κακόβουλο το δημοσίευμα για την πατάτα Νάξου λέει η ΕΑΣ

0
2

«Μόνο κακόβουλο και βλακώδες μπορεί να χαρακτηριστεί και έχει ως μόνο σκοπό την παραπληροφόρηση και την εσκεμμένη δυσφήμιση της Πατάτας Νάξου. Χωρίς να ρωτήσει κάποιον ειδικό, καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, επιχειρεί τόσο να δυσφημίσει την πατάτα Νάξου αλλά και να "παίξει" με 500 περίπου ναξιώτικες οικογένειες που αντλούν το εισόδημά τους από την καλλιέργεια του συγκεκριμένου προϊόντος", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνει η ένωση, υπάρχουν ανακρίβειες, ότι "δηλαδή τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει κάποια Ολλανδική εταιρεία που απαγορεύει την αναπαραγωγή της και δίνει συμβουλές να φυλάξουμε σπόρους πατάτας χωρίς να ξέρει, αλλά ούτε και να ενδιαφέρθηκε ότι οι σπόροι πατάτας, δεύτερης , τρίτης  κλπ γενιάς έχουν μηδαμινή απόδοση και δε διατηρούν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας".
 Στην ανακοίνωση, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που ακολουθείται για την πατάτα:
Τον Ιανουάριο γίνεται εισαγωγή από την Ολλανδία και στην συνέχεια ο σπόρος αυτός φυτεύεται σε αγροτεμάχια, στα οποία έχει προηγηθεί διετή αμειψισπορά και έχουν ελεγχθεί από το Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ. Νάξου, υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας γίνονται έλεγχοι των φυτειών από το υπουργείο και μόνο όσες πληρούν της προϋποθέσεις του κανονισμού σποροπαραγωγής συσκευάζονται για να διατεθούν στην αγορά.









Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

20-06-2012 22:13GSER

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. Η ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:Α) ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Β) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ¨ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ¨ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Η ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΎΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΤΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΩΣ ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ, ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΩ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ Διαβάστε περισσότερα εδώ: ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ !!!! | Parakato.gr http://www.parakato.gr/2012/05/blog-post_2589.html#ixzz1yMWqK164

Απάντηση

19-06-2012 23:10gsergis

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. Η ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:Α) ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Β) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ¨ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ¨ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Η ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΎΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΤΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΩΣ ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ, ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία