BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αύξηση 112% σημείωσαν οι εισαγωγές αμερικάνικης σόγιας στην ΕΕ

Οι εισαγωγές αμερικάνικης σόγιας στην ΕΕ σημείωσαν αύξηση κατά 112% από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Οι ΗΠΑ παρέμειναν την προηγούμενη χρονιά ο νούμερο ένα προμηθευτής σόγιας της ΕΕ, με ένα μερίδιο 75% της ευρωπαϊκής αγοράς.

Soybean-Production

Πέτρος Γκόγκος

9
0

Αντίστροφα, η ΕΕ παραμένει με διαφορά ο κορυφαίο προορισμός αμερικανικής σόγιας με ποσοστό 28%, ενώ ακολουθεί η Αργεντινή με ποσοστό 10% και το Μεξικό με ποσοστό 9%.

Η αύξηση αυτή διευκολύνθηκε από την εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε τον Ιούλιο του 2018 ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και τον πρόεδρο Γιούνκερ. Υπενθυμίζεται πως τότε οι δυο πλευρές συμφώνησαν την σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σόγια.

Μάλιστα αναμένεται οι εισαγωγές σόγιας της ΕΕ από τις ΗΠΑ να αυξηθούν περαιτέρω όταν εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της Κομισιόν για την αύξηση της χρήσης σόγιας για την παραγωγή βιοκαύσιμων, με το προσχέδιο της εφαρμοστικής απόφασης να έχει προγραμματιστεί για δημοσίευση στις 16 Ιανουαρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία