BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με βάση στα 73 σεντς το βαμβάκι, αδυνατεί να σπάσει τις ανοδικές αντιστάσεις

Η αύξηση της βάσης, δηλαδή του πριμ επί των χρηματιστηριακών τιμών, στα 3 σεντς πάνω από το χρηματιστήριο βρίσκει ανταπόκριση κυρίως από κλωστήρια και λιγότερο από τους εμπορικούς οίκους.

vamvaki_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0

Μάλιστα στην περίπτωση των κλωστηρίων τις περισσότερες φορές αφορά φιξ τιμή που ισοδυναμεί με 3 σεντς πάνω από τις τιμές Μαρτίου και όχι καθαρά ανοιχτό συμβόλαιο με δικαίωμα κλεισίματος της τιμής από τον εκκοκκιστή αργότερα. Η ισχυροποίηση του δολαρίου μας βοηθάει, αλλά λείπουν οι φορτώσεις οι οποίες και θα φέρουν νέα κεφάλαια προς «ευρωποίηση».

Ζεσταίνονται τα σκληρά σιτάρια

 Στην ελληνική αγορά κατόπιν των πρόσφατων διαγωνισμών της Τυνησίας οι τιμές σκληρού σίτου για τις καλές ποιότητες κυμαίνονται στα 20 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, ενώ για κάτι εξαιρετικό πληρώνονται και τα 21 λεπτά το κιλό. Πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες κάποιες φορτώσεις για Τυνησία στα 220 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας. Παράλληλα αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλούς εμπορικούς οίκους που πούλησαν στην Τυνησία με φορτώσεις Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε τιμές μεταξύ 230-235 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας.

Σαφώς η τάση είναι ανοδική, μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό. Τώρα ο Καναδάς έχει δυσκολία φορτώσεων λόγω παγετού κάτι το οποίο είναι σύνηθες για την εποχή. Όταν λήξει το πρόβλημα μπορεί να δούμε ξανά αύξηση πωλήσεων και φορτώσεων από τον Καναδά, το οποίο θα μπορούσε να κλείσει τον ανοδικό κύκλο που βιώνουμε από την αρχή του έτους. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία