BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Έκοψε την άνοδο τιμής του σιταριού στο Σικάγο η προσφορά από Μαύρη Θάλασσα

Η τιμή στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού, στο χρηματιστήριο σιτηρών του Σικάγο, αυξήθηκε την Πέμπτη και επρόκειτο να ανέβει κι άλλο εν μέσω προσδοκιών κάλυψης των συμβολαίων βραχείας εκπλήρωσης από τα κεφάλαια. Άφθονες παγκόσμιες προμήθειες όμως, κυρίως από τη Μαύρη Θάλασσα, διατήρησαν ένα πλαφόν στις τιμές. Το καλαμπόκι και οι σπόροι σόγιας είναι σε ανοδική πορεία, με τις τιμές να υποστηρίζονται από καθυστερήσεις φύτευσης στις κεντροδυτικές ΗΠΑ.

Illinois-Chicago-Chicago-Board-of-Trade-Building-1440x961

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

8
0

Ενδιαφερόμενοι έμποροι

Τα επενδυτικά κεφάλαια κατέχουν μαζικές ποσότητες συμβολαίων βραχείας εκπλήρωσης, ασυνήθιστες για αυτή τη χρονική περίοδο και πολλοί έμποροι ανησυχούσαν ότι θα αρχίσουν να τα καλύπτουν εάν οι σπορές των αγροτών έχουν προβλήματα από τα πολύ υγρά χωράφια και τις χαμηλές θερμοκρασίες του εδάφους.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο σιταριού στο Chicago Board of Trade αυξήθηκε κατά 0,8% στα $4,50-3/4 το μπούσελ κατά 0324 GMT. Το σιτάρι άγγιξε ένα ελάχιστο 13 μηνών τη Δευτέρα, αλλά ανέκαμψε κατά σχεδόν 6% την επόμενη μέρα.

Οι σπόροι σόγιας αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 9,04 δολ. το βαρέλι, ενώ το καλαμπόκι αυξήθηκε κατά 0,3% στα $3,67-1/2.

"Είναι κυρίως η δράση των funds, η οποία μετακινεί τις τιμές του σιταριού υψηλότερα", δήλωσε έμπορος μιας διεθνούς εταιρείας που λειτουργεί μύλους σιταριού σε τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας. "Όσον αφορά τις προμήθειες, είμαστε άνετοι. Η ερχόμενη σοδειά φαίνεται καλή στην Ευρώπη και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας".

Κατακλυσμένα από τον ανταγωνισμό της Μαύρης Θάλασσας

Οι έμποροι έχουν συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες συμβολαίων σιταριού βραχείας εκπλήρωσης τους τελευταίους μήνες εν μέσω προσδοκιών για παγκόσμια προμήθεια. Οι ελπίδες όμως για ανάκαμψη των εξαγωγών σιταριού στις ΗΠΑ υποβαθμίστηκαν από τον ανταγωνισμό άλλων εξαγωγικών περιοχών όπως η δυτική Ευρώπη και η περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Οι εξαγωγείς σιταριού της Μαύρης Θάλασσας ενισχύουν τις πωλήσεις στην Ασία με την καλλιέργεια του περασμένου έτους, μια έκπληξη που περιορίζει τη ζήτηση για σιτηρά των ΗΠΑ, ανέφεραν οι έμποροι.

Οι Αμερικανοί αγρότες αναμένεται να εγκαταστήσουν 91,475 εκατομμύρια στρέμματα καλαμποκιού το 2019 και 84,263 εκατομμύρια στρέμματα σόγιας, σύμφωνα με ετήσια έρευνα που διενεργήθηκε από την μεσιτεία εμπορευμάτων και την αναλυτική εταιρεία Allendale Inc.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία