BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Άνοδος 10 εύρω Ο τόνος για το σκληρό σιτάρι στην Ιταλία

H εξαγωγή στα σκληρά σιτάρια στη χώρα µας κουβεντιάζεται περί τα επίπεδα των 275 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, αλλά οι µεγάλοι τοπικοί έµποροι αποφεύγουν να δεσµευτούν καθότι η αγορά ακόµα δεν έχει ισορροπήσει οπότε και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισµού.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

6
0

Εν τω µεταξύ, ο αλωνισµός προχωράει στη Μακεδονία µε αποδόσεις σχετικά καλές, ενώ στη Θεσσαλία οι αποδόσεις στο χωράφι ήταν αρκετά χαµηλότερες από τις περσινές. Αναφορικά µε τις  τιµές, θεωρητικά και χωρίς να υπάρχουν κλεισίµατα, επικρατούν τα 23 λεπτά το κιλό επί αυτοκινήτου.

Στα σκληρά σιτάρια, σηµειώθηκε άνοδος 10 ευρώ ο τόνος στη Φότζια στην δεύτερη λίστα της νέας σοδειάς. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 330-335 ευρώ ο τόνος.

Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 320-325 ευρώ ο τόνος. Επιβεβαιώνεται πλέον η άσχηµη εικόνα στις αποδόσεις στα χωράφια για την ιταλική παραγωγή, ενώ εκτιµάται πως θα αυξηθούν οι ανάγκες για εισαγωγές σίτου. Παράλληλα αναµένεται αύξηση ζήτησης και από Βόρειο-αφρικανικές χώρες, οι οποίες ταλαιπωρήθηκαν από την ξηρασία.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι τιµές µαλακού σίτου βρίσκονται σε πτώση λόγω της πίεσης που προκαλεί η υποσχόµενη ποσοτικά σοδειά των ΗΠΑ. Παράλληλα ήταν πτωτική η γενικότερη πορεία των δηµητριακών και συγγενών εµπορευµάτων (πετρέλαιο). Οι γαλλικές τιµές προσπαθούν να αντισταθούν στην πτώση της Αµερικής, αλλά είναι λιγάκι δύσκολο αυτό όταν το γενικότερο περιβάλλον είναι πεσιµιστικό. Τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου ‘20 κυµαίνονται στα 177 ευρώ ο τόνος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία