BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Χαμηλότερα κατά 11 δολάρια ο τόνος προς Τυνησία

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, κατόπιν ενός µεγάλου κύµατος εξαγωγών στα γνωστά επίπεδα των 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, η αγορά είναι λίγο πιο υποτονική. Βέβαια έγιναν αρκετές δουλειές και φορτώθηκαν πολλά σιτάρια, εποµένως είναι λογικό κάποια στιγµή να πέσουν οι ρυθµοί.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

4
0

Η πρόσφατη αγορά της Τυνησίας άλλωστε δεν είναι υποσχόµενη και αποτύπωσε το ελαφρύ γύρισµα της αγοράς.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδα. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου είναι στα 282-287 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία χάθηκαν άλλα 5 ευρώ ο τόνος σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα και οι τιµές έφτασαν τα 265 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Ο τελευταίος διαγωνισµός της Τυνησίας έκλεισε τελικά στα 374 δολάρια ο τόνος, που αντιστοιχεί σε 316 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, δηλαδή 11 δολάρια χαµηλότερα από τον προηγούµενο διαγωνισµό για Βόρεια Αφρική.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η αγορά στα µαλακά σιτάρια δείχνει να αντιδρά τεχνικά µετά από τη συνεχιζόµενη πτώση των προηγούµενων εβδοµάδων. Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που σχετίζονται µε βροχοπτώσεις σε νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, είχαν προκαλέσει σηµαντικές απώλειες στα µαλακά, φτάνοντας σηµαντικά επίπεδα στήριξης.

Πλέον παρατηρείται µια αντίδραση, η οποία όµως για την ώρα δεδοµένης της ανόδου του δολαρίου δεν δείχνει υποσχόµενη. Ίδιο είναι το µοτίβο και στη Γαλλία, µε τις τιµές να σηµειώνουν χαµηλό στα 218 ευρώ ο τόνος και πρόσφατα να ανακάµπτουν προς τα 221 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια του Μαΐου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία