BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Περίπου 450.000 εξαγωγές σκληρού έως τον Μάρτιο

Στην ελληνική αγορά, σύµφωνα µε τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας οι εξαγωγές σκληρού σίτου µέχρι και τον Ιανουάριο έφτασαν σχεδόν τους 400.000 τόνους, ενώ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο αναµένονται άλλοι περίπου 50.000 τόνοι. Ως αποτέλεσµα τα τελικά φετινά αποθέµατα σκληρού ολοένα και µειώνονται, υποστηρίζοντας την άποψη πως θα µπούµε στα αλώνια της νέας σεζόν µε χαµηλά στοκ. Οι τιµές µπορεί να µην βρίσκονται στα φετινά επίπεδα ρεκόρ, εντούτοις φαίνεται πως θα συντηρηθούν σε υψηλά νούµερα.

papadogianis_M_3_5__6__2_2__1___1___1___1__2_2__1__2_2_2_2_2_3_2_2

443
0

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια κατόπιν της προηγούµενης ανοδικής αντίδρασης δεν παρουσίασαν µεταβολές. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 525-530 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία σηµειώθηκαν απώλειες σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα κατά 20 ευρώ ο τόνος, µε τις τιµές σήµερα να βρίσκονται στα 410 ευρώ ο τόνος. Με ορίζοντα τη νέα σεζόν, πρέπει να έχουµε υπόψη µας πως τα τελικά φετινά αποθέµατα υπολογίζονται στα χαµηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών. Αυτό και µόνο αρκεί για να στηρίξει τις τιµές του σκληρού σίτου σε περίπτωση µεγάλης πτώσης.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η πιθανότητα επιβολής νέων µέτρων κατά της Ρωσίας από πλευράς της ∆ύσης συντηρούν την «ανακατωσούρα» στα δηµητριακά και η µεταβλητότητα ακόµα και ενδοσυνεδριακά εντείνεται. Τα µαλακά σιτάρια έκαναν πιο ήπιες µεταβολές και φαίνονται µε επιφύλαξη κάποια σηµάδια σταθεροποίησης. Αντιθέτως στη Γαλλία τα µαλακά ακολούθησαν την άνοδο των υπόλοιπων δηµητριακών και ενισχύθηκαν κατά σχεδόν 18 ευρώ ο τόνος σε µια εβδοµάδα. Οι τιµές Μαΐου βρίσκονται στα 385 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία