BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εγκρίθηκαν οι αρχές υπεύθυνων επενδύσεων σε γεωργικά συστήματα

Τις αρχές για υπεύθυνες επενδύσεις στα γεωργικά και επισιτιστικά συστήματα που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη τα προηγούμενα δύο χρόνια, ενέκρινε η Επιτροπή Διεθνούς Επισιτιστικής Ασφάλειας (CFS) που συνεδριάζει στην Ρώμη. Η CFS, που αποτελεί τη μοναδική διακυβερνητική πλατφόρμα για την επισιτιστική ασφάλεια και διατροφή στον κόσμο όπου συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι όλων των τομέων, ενέκρινε τις αρχές στις 16 Οκτωβρίου.

Εγκρίθηκαν οι αρχές υπεύθυνων επενδύσεων σε γεωργικά συστήματα

4
0
Οι Αρχές είναι εθελοντικές και μη δεσμευτικές , αλλά αντιπροσωπεύουν την πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, οι κοινωνικοί οργανισμοί,  τα όργανα του ΟΗΕ και οι τράπεζες, τα ιδρύματα, τα ερευνητικά ινστιτούτα και η ακαδημαϊκή κοινότητα κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με το τι συνιστά υπεύθυνη επένδυση στα γεωργικά και διατροφικά συστήματα.

Ο θεμέλιος λίθος της συμφωνίας, η Αρχή 1, δηλώνει ότι η υπεύθυνη επένδυση σε γεωργικά και διατροφικά συστήματα συνεισφέρει στην επισιτιστική ασφάλεια και διατροφή, ειδικά για το πιο ευάλωτο μέρος του πληθυσμού, και «στηρίζει τις υποχρεώσεις των κρατών σχετικά με την προοδευτική συνειδητοποίηση του δικαιώματος σε επαρκή τρόφιμα».



Άλλες αρχές τονίζουν τον τρόπο που οι επενδύσεις πρέπει να συνεισφέρουν στην ισότητα των φύλων, την υγεία, την ενδυνάμωση της νεολαίας, τον σεβασμό του δικαιώματος κατοχής γης, αλλά και υπάρχουσες και πιθανές χρήσεις του νερού, την βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων, τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή, και τους μηχανισμούς εκτίμησης των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών τους επιπτώσεων.

Οι Αρχές απευθύνονται σε όλους τους τύπους επενδύσεων, (δημόσιες, ιδιωτικές, μικρές, μεγάλες, και σε όλα τα στάδια της παραγωγής και επεξεργασίας), και παρέχουν ένα πλαίσιο όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη εθνικών πολιτικών, προγραμμάτων και ρυθμιστικών πλαισίων, ιδιωτικών συμφωνιών και συμβολαίων


(Πηγή: fao.org)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία