«Οι τιµές δεν έχουν κλείσει ακόµα, αλλά αναµένεται να ξ κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα», εξηγεί ο Ευθύµιος Λαγάρας, πτηνοτρόφος απο τα Τρίκαλα. Επιπλέον, η τιµή της ντόπιας είναι περίπου 1 ευρώ υψηλότερη από την άσπρη, λόγω καλύτερης ποιότητας.
Ωστόσο, το πρόβληµα είναι η άγνοια των καταναλωτών που αδυνατούν να ξεχωρίσουν µεταξύ άσπρης και µαύρης γαλοπούλας και συνήθως επιλέγουν την φθηνότερη άσπρη. «Η διαφορά βρίσκεται κοντά στο ευρώ, όµως η ντόπια ποιοτικά είναι καλύτερη», εξηγεί ο Αναστάσιος Τσιµπουκτσίδης, παραγωγός από την Κάτω Αµπέλα Σερρών.
Οι άσπρες αν και µεγαλώνουν στην Ελλάδα, είναι εισαγωγής από Ιταλία και Γαλλία και έρχονται εδώ νεοσσοί ή αυγά. Όµως, εκτρέφονται στεγασµένα και δεν κινούνται ελευθερα όπως τα ντόπια που τρέφονται και µε καλές τροφές. «Το κόστος παραγωγής της ντόπιας είναι σχεδόν διπλάσιο και το ένα ευρώ στην διαφορά της τιµής πιθανόν να είναι λίγο», λέει ο κ. Τσιµπουκτσίδης.