Προς το παρόν η ζήτηση είναι σταθερά καλή από την αρχή της σεζόν, υψηλότερη ακόµα και απ’ την περσινή χρονιά που υπήρχε µειωµένη προσφορά στις βασικές χώρες παραγωγής λεµονιού προκαλώντας έλλειµµα στην παγκόσµια αγορά. Αυτή την περίοδο οι τιµές για τους παραγωγούς στο Αίγιο είναι στα 40-45 λεπτά το κιλό, λίγο καλύτερα απ’ την περσινή σεζόν, µε τάση ανόδου λόγω των τελευταίων ζηµιών. Βέβαια, «εµείς δεν επιθυµούµε να ανεβαίνουν οι τιµές εξαιτίας των ζηµιών, αλλά να είναι σταθερά καλές», λέει χαρακτηριστικά στην Agrenda ο πρόεδρος της Πανεγειάλειας Ενωσης Συνεταιρισµών, Θανάσης Σωτηρόπουλος.
Τώρα στην περιοχή, όπου έχει µαζευτεί το 60% του λεµονιού, η συγκοµιδή έχει σταµατήσει λόγω της τελευταίας χιονόπτωσης, που ήταν η µεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών. Έτσι, «το έλλειµµα φέτος αναµένεται να είναι µεγαλύτερο απ’ το αναµενόµενο, καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις δέντρων που σπάσανε», υπογραµµίζει ο κ. Σωτηρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη λεµονιά, «το πιο ευαίσθητο δέντρο στον παγετό».
Και στην Πρέβεζα η συγκοµιδή έχει σταµατήσει, καθώς οι παραγωγοί περιµένουν τους εκτιµητές του ΕΛΓΑ. Εκεί οι τιµές παραγωγού τον ∆εκέµβριο ήταν στα 30-31 λεπτά το κιλό περίπου, κατά 4-5 λεπτά υψηλότερα από πέρυσι.
Τώρα στην περιοχή, όπου έχει µαζευτεί το 60% του λεµονιού, η συγκοµιδή έχει σταµατήσει λόγω της τελευταίας χιονόπτωσης, που ήταν η µεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών. Έτσι, «το έλλειµµα φέτος αναµένεται να είναι µεγαλύτερο απ’ το αναµενόµενο, καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις δέντρων που σπάσανε», υπογραµµίζει ο κ. Σωτηρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη λεµονιά, «το πιο ευαίσθητο δέντρο στον παγετό».
Και στην Πρέβεζα η συγκοµιδή έχει σταµατήσει, καθώς οι παραγωγοί περιµένουν τους εκτιµητές του ΕΛΓΑ. Εκεί οι τιµές παραγωγού τον ∆εκέµβριο ήταν στα 30-31 λεπτά το κιλό περίπου, κατά 4-5 λεπτά υψηλότερα από πέρυσι.