Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ η συνολική παραγωγή αγελαδινού το 2016 έφτασε του 600.484 τόνους. Αναφορικά με το α’ εξάμηνο του 2017, παρατηρήθηκε μια σχετική μείωση της ζήτησης του εγχώριου προϊόντος από τις βιομηχανίες, σε αντιδιαστολή με την αύξηση της εισαγόμενης σκόνης γάλακτος.
Αρνητικό, ωστόσο για τον κλάδο, είναι και το γεγονός ότι σήμερα η κατανάλωση του αγελαδινού από τους Έλληνες έχει μειωθεί κατά 12%, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα Ανδρέα Χαρδαλούπα.