Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά προϊόντων

Οι δηµοπρασίες έφεραν την ελιά Καλαµών στα 2,50 ευρώ το κιλό

Στασιµότητα επικρατεί τις τελευταίες ηµέρες στην εγχώρια αγορά ελιάς Καλαµών. Από την µια, οι παραγωγοί δεν βιάζονται, κρατώντας στις κάδες το προϊόν, για να πουλήσουν αργότερα κι από την άλλη έµποροι, µεσίτες και µεταποιητές δεν φέρονται...

Οι δηµοπρασίες έφεραν την ελιά Καλαµών στα 2,50 ευρώ το κιλό

0
0

Στάση αναµονής τηρούν οι πιο πολλοί συστηµατικοί παραγωγοί σε Λακωνία, Αιτωλοακαρνανία και Φθιώτιδα. Πρόκειται κυρίως για όσους παραγωγούς γνωρίζουν καλά τα µυστικά της αποθήκευσης, έχουν δε συγκεντρωµένες και σε ασφαλείς αποθηκευτικούς χώρους, αρκετά µεγάλες ποσότητες, προσδοκώντας υψηλότερες τιµές την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Ήδη πάντως υπάρχουν περιπτώσεις µεταποιητών, οι οποίοι έχοντας υπογράψει συµβόλαια για εξαγωγές, δίνουν το «κάτι παραπάνω», ιδίως για τα πιο χοντρά µεγέθη, που λόγω ξηρασίας, είναι φέτος, σε δραµατική έλλειψη.

«Έχουµε Φεβρουάριο και απορροφήσαµε µόλις 50 τόνους προϊόν», λέει στην Agrenda ο Παναγιώτης ∆ρούσιας της Drousias Olive SA.

Η εν λόγω εταιρεία εξακολουθεί να αγοράζει τις 200άρες προς 1,70 ευρώ, όταν πέρσι, σε πανελλαδική κλίµακα, το συγκεκριµένο µέγεθος, πληρώνονταν στον παραγωγό, τέτοια περίοδο, 1-1,20 ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα, στους 90.000 τόνους εκτιµά, µιλώντας στην εφηµερίδα Agrenda τις αποθηκευµένες ποσότητες Καλαµών, ο πρόεδρος της ∆ιεπαγγελµατικής Επιτραπέζιας Ελιάς Γιώργος Ντούτσιας.

Αυξημένες, καταγράφηκαν οι τιµές, την ίδια ώρα, σε δηµοπρασία που πραγµατοποίησε στις 2 Φεβρουαρίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πετρίνας Λακωνίας. Συγκεκριµένα, πούλησε 20 τόνους Καλαµών σε διάφορους τεµαχισµούς, στην El Mar από την Φωκίδα, µε τιµές (παραγωγού) ως 2,5 ευρώ το κιλό. Η συγκεκριµένη τιµή αφορά τον τεµαχισµό των 140 κοµµατιών (ανά κιλό), δηλαδή τις πιο χοντρές ελιές. Η βασική κατηγορία των 200 κοµµατιών «έπιασε» 1,95 ευρώ ανά κιλό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire